Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-06-26 15:00

Hammarby - Häcken
2 - 2

Spelarbetyg efter Hammarby IF - BK Häcken (2-2)

Spelarbetyg efter Hammarby IF - BK Häcken (2-2)

Efter en rafflande tillställning i Stockholms hetta står det klart att Häcken och Hammarby får dela på poängen i en match där Häcken inte kunde förvalta sin tvåmålsledning. Nedan finner ni spelarbetygen från söndagens match!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket Bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Jonathan Rasheed - ++

Han ersätter Abrahamsson på ett stabilt sätt ända fram tills Hammarbys reduceringsmål, där han kommer ut helt fel när han ska boxa bort det förlupna bajeninlägget. Trots att han inte gör några svettiga räddningar, så tycker jag att han sprider ett lugn runt sig fram till reduceringsmålet som han inte riktigt gjort tidigare. Tycker vi inte kan kräva att han räddar kvitteringsmålet. Godkänt ändå.

Valgeir Lunddal Fridriksson (ut 46) - ++
Blandar och ger alldeles för mycket innan han blev utbytt i paus. Hammarby och dess ytter Trawally gick hårt åt Valgeir i första halvlek och han hade väldigt mycket att göra. Detta tycker jag att han löste på ett stabilt sätt, men jag vill dock rikta frågetecken mot hans anfallsspel, där han inte lyckades med mycket under eftermiddagen. Gick som sagt av i halvlek, och om det var en skada eller om det var ett taktiskt drag återstår att se.

Even Hovland - ++
Bra jobb återigen från vår norske vice-kapten. Det går, som vanligt med Hovland, att ifrågasätta vissa delar av hans spel. Han ser stundtals rätt oengagerad ut, och då är risken för slappa bolltapp stor. Annars är det en stabil insats.

Johan Hammar - ++
Höll på att klanta till det rejält vid 2-0 ledningen, då han inte får kontroll på bollen trots att han är helt ensam. Annars är det stabilt här med. Han gjorde framför allt en vital brytning i första halvlek efter att Hovland och Lund hade klantat till det.

Kristoffer Lund (ut 56) - +
En onekligen tveksam insats av Lund idag. Han kom inte in rätt i matchen och det visade sig vara kostsamt just idag. Inläggen höll inte samma nivå idag som tidigare, och han var ovän med bollen i stora delar av matchen. Går av skadad med vad som såg ut att vara en allvarlig axelskada. Vi får hoppas att skadan är mildare än befarat, och att vi får se den danske publikfavoriten ute på banan snart igen!

Gustav Berggren - ++++
Helt fantastisk insats från Berggren idag. Jobbet han lägger ner idag i den bastuliknande temperaturen på Tele2 Arena är helt otroligt. Vinner boll gång på gång matchen igenom, och är delaktig i upplösningen till båda målen. Hade han bara fått göra det mål han kanske förtjänade idag så hade det varit en given femma. Otrolig insats!

Samuel Gustafson (ut 82) - ++++
En fyra som visserligen är svagare än Berggrens, men som är lika välförtjänt för det. Jag tänker fortsätta tjata om det lugn som jag har tryckt på under hela säsongen, för att det är nog den viktigaste komponenten i Gustafsons spel. Förmågan att alltid hålla huvudet kallt och hitta det rätta alternativet, det är kapten Samuel en av de bästa i ligan på att göra! Känns som om det var kostsamt att plocka av honom precis efter det första målet när vi behövde just det, lugn.

Mikkel Rygaard (ut 70) - +++
Fortsätter sin succésäsong med ett mål idag. En passningsfot och en flärd som få andra kan stoltsera med i hela serien. Ibland försöker han dock göra det lite svårare än vad det behöver vara. Om han bara skulle kunna slipa bort det från sitt spel hade han varit ännu lite bättre än vad han redan är.

Oscar Uddenäs - ++
Fröjdefullt anfallsspel återigen från Uddenäs som är en ytterbacks mardröm. Ligger bakom 2-0 målet, där han drar ifrån efter en genomskärare av Berggren. Behöver dock likt Rygaard kanske kolla upp lite vid vissa tillfällen och omvärdera hans beslut. 

Alexander Jeremejeff - ++++
Jag tycker det borde vara fakta: Jeremejeff är för tillfället ligans bästa spelare! Han tar inte bara vara på de få chanserna han får, utan han visar även prov på en spelblick som har visat sig vara vägvisande den här säsongen. Det är att hoppas att detta inte var sista gången “Jerre” drog på sig den gulsvarta dressen. 

Leo Bengtsson - +++
Var framstående under första halvlek, där han trots Hammarbys järngrepp visade hans löpvillighet och experimentlusta som han så ofta gör. Fick kliva ner som vänsterback när Lund klev av, och bottnar i uppgiften och gör det rätt bra. En stark trea.

Avbytare: 

Tomas Totland (in 46) - +++
Nu börjar den dyra norrmannen äntligen göra väsen av sig. Gör det bra som tar sig in i boxen, och sedermera assisterar fram till öppningsmålet, men gör det även bra i defensiven. Vi får verkligen hoppas att detta var insatsen som fick det att lossna för Totland, och att han får ett lite mer långvarigt förtroende från Högmo den här vändan. 

Blair Turgott (in 56) - +++
Energifyllt inhopp från den jamaicanske landslagsmannen. Duktig på att utmana och hitta lösningar på svåra problem. Assisterar (omedvetet?) fram Rygaard till 2-0 målet idag, och gör verkligen ett case för att han förtjänar en plats i startelvan. Huvudvärk för Högmo. 

Lars Olden Larsen (in 70)
Spelade för kort tid för att bedömas

Romeo Amane (in 82)
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2022-06-26 18:23:55
Author

Fler artiklar om Häcken