Spelarbetyg efter IFK Göteborg - BK Häcken (2-4)

Motivation slår klass, och sällan blir det tydligare än i dag. IFK Göteborg besegrar Häcken med 4-2 efter ett fiasko till första halvlek. Nedan finner ni spelarbetygen från kvällens stora besvikelse.

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - +
En plattmatch från Abrahamsson som inte lyckas komma upp på sin vanliga prestationsnivå. Det är framför allt vid 3-0-målet där Peters agerande borde varit ett annat, då han misslyckades att greppa bollen när han hoppade upp för att fånga den. Kanske inte huvudsakligen Peters fel att Blåvitt går upp i en oacceptabel 4-0-ledning, men faktumet att IFK hade fyra skott på mål och fyra mål under en period talar sitt tydliga språk. Dagens märkligaste: Att matchparterna utsedde Abrahamsson till den bästa gulsvarta spelaren.

Simon Sandberg (ut 58) - +
Ytterligare in insats från Sandberg som man kan ställa sig mycket frågande till. Direkt svag i närkampsspelet, där han exempelvis hade stora problem att hantera Marcus Berg i samband med hemmalagets 2-0-mål. Dessutom inte alls lika vass i offensiven som andra alternativ på den positionen är. Det är lätt att vara efterklok, men det här var inte en match som Sandberg borde startat.

Even Hovland - +
Inte sig lik. Svajig i sitt försvarsspel och hade en hög felprocent på långbollar under egentligen hela matchens gång. En rejäl besvikelse med tanke på vad vi är vana vid att se.

Johan Hammar - +
Också en skugga av sitt vanliga jag. Lär inte kritiseras lika hårt som vissa andra, men är man del av ett försvar som släpper in fyra mål mot IFK Göteborg på 50 minuter är man underkänd.

Valgeir Lunddal (ut 58) - +
Tappar sin markering på Berg vid Blåvitts öppningsmål. Gör en del fina saker tidigt i matchen och slog en lysande genomskärare till Layouni i början av den första halvleken som en annan dag kunde ha resulterat i ett mål. Men som sagt, i dag är alla försvarare underkända.

Samuel Gustafson (ut 67) - ++
Svag tvåa för en Gustafson som inte lyckades ta sitt lag till de ordinarie höjderna. Matcher avgörs på mittfältet, och när Häcken formerar ett tremanna-mittfält med Samuel G, Rygaard och Amane ska det inte gå att förlora mot ett mittfält som innehåller med Kåhed, Carlén och Thordarsson. Snudd på underkänt även här, men han klarar sig precis.

Mikkel Rygaard (ut 58) - +
En god natts sömn är inte vad som väntar Mikkel Rygaard efter den här insatsen. Yvig, vilsen och dålig är tre ord som inte är de orden som vanligtvis brukar förknippas med Rygaard, men i dag är det kanske de tre orden som beskriver honom bäst. Byttes ut efter en timme.

Romeo Amane - ++++
Ett glädjebesked mitt i allt mörker. Efter den kritik som jag har riktat mot Amane under de senaste omgångarna var det väldigt skönt att få se att det verkar som Amane är tillbaka på sin ordinarie nivå igen. Gör Häckens första mål och är i särklass den bästa spelaren som fick förtroendet från start i dag.

Ibrahim Sadiq (ut 58) - +
X-faktorn Sadiq lyckades inte nudda vid de svindlande nivåer som han brukar vara uppe och tafsa vid. Inte ens nära. Missar från elva meter i slutet av den första halvleken när Häcken verkligen kunde få en chans in i matchen med en väldigt tam straff. Sadiq, som blev utbytt efter en timme, var ute efteråt och bekräftade att han har en läkarundersökning med holländska AZ från Alkmaar i morgon, och att matchen mot Aberdeen med allra högsta säkerhet blir den sista för hans del i gulsvart för den här gången.

Srdjan Hrstic - +
Ingen bra insats från Hrstic som hade en mycket otacksam uppgift under söndagen. Lyckades inte med sitt ”hold-up-spel” lika bra som han brukar göra, delvis beroende på att det inte fanns något understöd där. Hade en boll i stolpen precis i början av matchen, men det har man nästan glömt med tanke på det debacle som väntade.

Amor Layouni - ++
En bra insats sett till förutsättningarna av Layouni som fortsätter visa hur bra han är. Gör inga mål och assisterar inte fram till någon av dem heller, men springer kopiöst och gör matchen jobbig för Blåvitts vänsterback under hela matchens gång. Rent spontant känns det som om Layounis lägstanivå är väldigt hög.

Avbytare

Tomas Totland (in 58) - +++

Instant impact från Totland som knappt hade hunnit vara på planen i en minut innan han assisterade fram Amane till reduceringsmålet. Gör det sedan väldigt bra matchen igenom och börjar äntligen likna den spelare som vi trodde att han var när Häcken först värvade honom. Vem som startar av han och Sandberg på torsdag bör inte vara en diskussion i nuläget.

Tobias Sana (in 58) - +++
Kommer tillbaka till sin gamla hemmaarena och är under de 30 minuterna som han får en av planens bästa spelare. Ligger bakom 4-2-målet efter att ha skjutit ett skott som Ali Youssef kunde styra in. Jag fattar verkligen inte varför Sana inte fick spela från start i dag, för han var märkbart taggad till tänderna när han kommer in.

Jacob Barrett Laursen (in 58) - ++
Gör det helt okej efter sitt inhopp. För att vara sitt första riktiga framträdande i sin nya klubb gör han det ganska bra, men det är tydligt att se att kombinationsspelet med sina nya lagkamrater inte riktigt sitter än.

Ali Youssef (in 58) - +++
Det verkar som om Ali äntligen börjar växa ut till den spelare som vi hoppades på att få se en gång i tiden. Otroligt skicklig med bollen, det vet vi, men nu även bra i beslutsfattandet på en nivå som jag inte riktigt sett tidigare. Gör Häckens andra mål när han styr in Sanas avslut. Starkt inhopp även här!