Lagbanner
Spelarbetyg efter IFK Norrköping - BK Häcken (2-2)

Spelarbetyg efter IFK Norrköping - BK Häcken (2-2)

Det ville sig inte idag. Trots att Häcken hade klar fördel i chansväg blir det bara 2-2 i matchen mot Norrköping. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen.

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++

Det är möjligtvis så att Peter hade kunnat göra bättre ifrån sig vid det oerhört taffliga och orena 2-1-målet, men annars var det en stabil insats. Hans spel med fötterna imponerar återigen.

Valgeir Lunddal - ++
Gör det bra längs sin högerkant och sliter på i vanlig ordning. Inte lika utslagsgivande idag, och såg framåt slutet av matchen väldigt sliten ut. Alltjämt stabil!

Even Hovland - ++++
Kan inte avgöra ifall det är Hovland som ska få skulden för Norrköpings 2-1-mål, men utöver den enstaka tveksamheten så var han än en gång en jätte i försvaret. Norrmannen är inne i ett sanslöst målstim och har redan gjort fem mål i Allsvenskan. Fortsätter han på det här spåret blir han tvåsiffrig i målkolumnen!

Simon Sandberg - ++
Det var han som i hög utsträckning fick ta hand om “Totte” Nyman under matchen idag, och det är ingen lätt uppgift. Sköter det ändå ganska bra, och slår en del fina crossbollar. Gör en hypernödvändig brytning i slutet av matchen när Norrköping kunde fått friläge.

Kristoffer Lund - ++++
Matchens bästa spelare. Lund har verkligen blivit en av Häckens viktigaste spelare under det senaste halvåret, och det känns alltid farligt när han har bollen på motståndarnas planhalva. Är den som slår assisten till Häckens kvitteringsmål och fyller på i straffområdet mest hela tiden. Det är oerhört viktigt att Lund förblir i Häcken över det här transferfönstret. 

Samuel Gustafson - +++
Stark trea. För ovanlighetens skull är det han som producerar poängen; både mål och assist idag för Samuel. Lite slarvig i början av den andra halvleken men annars rätt dominant, som vanligt.

Simon Gustafson - +
Vad var nu detta? Simon fick verkligen inte till det idag. Det var väldigt många passningar som han felbedömde, och ett skott i slutet av den första halvleken där han åtminstone borde ha träffat mål. Väldigt ovanligt, och det är bara att hoppas att detta var en engångsföreteelse.

Mikkel Rygaard - +++
Trots att hans otroliga assistskörd har stagnerat något under de senaste matcherna så tycker jag att Rygaard har hittat en bra, och mer jämn, nivå i sitt spel under den sista tiden. Bjuder på en hel del läckerbitar och startar kontringarna med sin smartness. Tyvärr inte utslagsgivande idag.

Ibrahim Sadiq (ut 59) - +
Såg väldigt otajmad ut från start, och detta var Sadiqs sämsta insats i den gulsvarta dressen på väldigt länge. Kanske inte så konstigt eftersom han har varit skadad under en lång period, men förväntningarna är fortfarande skyhöga här eftersom vi vet vad han kan.

Benie Traore (ut 78) - ++
Sliter på bra, och vinner en hel del bollar i presspelet. Var dock ganska uddlös idag när det kom till att avsluta anfallen, och det är såklart inte bra om du är anfallare. 

Momodou Sonko (ut 59) - +
Blek insats av Sonko som verkligen inte kom till sin rätt idag. Var liksom inte vän med bollen, och när han väl fick chans att avsluta sköt han högt över. Stor förbättringspotential!

Avbytare

Pontus Dahbo (in 59) - ++
Tillför definitivt något med sitt inhopp. Visar sin fina bollkontroll och hans mogna speluppfattning. Ger Häcken ett annat alternativ på ytterpositionen jämfört med Sadiq och Sonko. Nyttig!

Filip Trpcevski (in 59) - +
Fick äntligen göra sin efterlängtade allsvenska återkomst. Tyvärr åstadkom Trpcevski inte så värst mycket, och han fick inte så mycket bollar att jobba med efter att han blev inflyttad till centerforwardspositionen.

Tobias Sana (in 78)
Spelade för kort tid för att bedömas


 

Melvin Malmberg2023-07-02 17:45:00
Author

Fler artiklar om Häcken