Lagbanner
Studenternas, 2022-08-22 19:00

Sirius - Häcken
0 - 1

Spelarbetyg efter IK Sirius - BK Häcken (0-1)

Spelarbetyg efter IK Sirius - BK Häcken (0-1)

Häcken inkasserar tre blytunga poäng i måndagens bortamatch mot Sirius, och stiger upp i toppen av tabellen igen. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!


+++++ - Fläckfri 
++++ - Mycket bra 
+++ - Bra 
++ - Godkänd 
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - +++
Ketchupeffekt! Inga nollar på de första sexton matcherna, nu har han tre på tre. Behövde inte göra några spektakulära räddningar idag, men gör bra ifrån sig i de lägen han behöver agera. Tre plus.

Tomas Totland - ++
Har tagit stora kliv defensivt sett, men vi har inte fått se den briljanta offensiva ytterbacken vi blev lovade när vi först värvade honom. Trots att han följer med upp i anfallen på ett bra sätt, har han inte den slutprodukten som krävs för att spela i ett allsvenskt topplag. Trots detta är det hans inlägg som tillslut letar sig till fötterna på Alexander Jeremejeff vid vinstmålet.

Even Hovland - ++++
Stark, stark insats av Hovland idag. Särskilt i första halvlek briljerade han, men han var inte dålig i andra heller. Kliver upp på offensiv planhalva och bryter boll gång på gång idag, och känns som en spelare som lyser av självförtroende efter att de hållna nollorna äntligen börjat komma. Han är oerhört stabil för tillfället, Hovland!

Johan Hammar - +++
Mycket av det jag nyss sa om Hovland stämmer som vanligt in på Hammar också. Inte lika briljerande och rutinerad som sin mittbackspartner, men det är svårt att vara i nuläget. Lyser av självförtroende, och har verkligen tystat tvivlarna under de sista veckorna. 

Valgeir Lunddal Fridriksson - ++
Gör det väl hyfsat med tanke på att han kastas in i hetluften precis innan matchstart efter att Lund kastade in handduken under uppvärmningen. En direkt medioker insats, där det är iögonfallande hur låg nivå hans inlägg håller. Stabil i försvaret. Två plus.

Samuel Gustafson - +++
En genomsnittlig Samuel Gustafson insats. Bolltrygg, passningssäker och lugnspridande på mitten. Höll på att göra ett drömmål i första halvlek, när han dunkar ett skott tätt över ribban från ett 25-metersavstånd. 

Mikkel Rygaard - ++
Gör det ganska bra i uppbyggnadsspelet, men saknar under måndagen lite slutprodukt. Är med i uppbyggnaden av segermålet.

Simon Gustafson - +++
Den bästa insatsen sen återkomsten i gulsvart. Flyter fram med bollen vid sina fötter, precis som han gjorde i sin första Häcken-sejour. Två omgångar till så är det ligans bästa mittfältare vi har och göra med. 

Oscar Uddenäs (ut 64) - +
Det är konstigt med Uddenäs. Man trodde att hattricket mot Helsingborg skulle bidra med självförtroende för 20-åringen, men han har inte lyckats lyfta. Idag är inget undantag, och han är misslyckad i mycket av det han gör. 

Alexander Jeremejeff - ++++
Trots att han är hårt uppvaktat matchen igenom så gör han det allra bästa av situationen i varje läge. Det syns att han sprudlar av självförtroende, och han lyckas med grejer som hade framstått som helt orimligt i fjol. Målet han trycker in i slutskedet kan visa sig bli väldigt viktigt i det långa loppet.

Tobias Sana (ut 90) - ++
En nedgång i prestationsnivå efter den lovande debuten mot Mjällby förra veckan. Visar ändå på pigghet, och är ett orosmoment för motståndarna framför allt i första halvlek. Även Sanas inlägg höll väldigt låg nivå under måndagskvällen.

Avbytare

Blair Turgott (in 64) - +
Ett inhopp som inte gick enligt plan, och som jag inte tror någon blev nöjd av. Slarvig i passningsspelet och inlägg med riktigt låg nivå bjöd han på. Turgott kom knappast närmare startelvan efter den här insatsen.

Ibrahim Sadiq (in 90)
Spelade för kort tid för att bedömas 

 

Melvin Malmberg2022-08-23 14:52:49
Author

Fler artiklar om Häcken