Lagbanner
Guldfågeln Arena, Kalmar, 2022-09-12 19:00

Kalmar FF - Häcken
1 - 1

Spelarbetyg efter Kalmar FF - BK Häcken (1-1)

Spelarbetyg efter Kalmar FF - BK Häcken (1-1)

Ett på förhand pressat Häcken tar en poäng i den tuffa bortamatchen mot Kalmar FF. Nedan finner ni spelarbetygen från kvällens tillställning!


Peter Abrahamsson - ++
Kan inte göra något vid Kalmars ledningsmål, som var oerhört bra placerat nere vid stolproten. Gör det han ska göra, och behöver inte göra några kvalitativa räddningar under aftonen. Det är skönt att ha tillbaka Peter mellan stolparna. Jag tycker inte bara han är en bättre målvakt än Brattberg, utan han tillför även en hel del trygghet åt hans backlinje, och den tryggheten får jag inte riktigt med Brattberg i mål.

Tomas Totland - ++++
Jag tvekar inte när jag säger att detta var Totlands bästa insats i gulsvart. Just idag var han ovanligt bolltrygg, ovanligt löpvillig i offensiven och ovanligt delaktig i spelet. En verkligt bra insats som gör honom till “man of the match”.

Even Hovland - ++
En mittemellan insats från Hovland. Står ivägen för det mesta, men slarvar en del med bollen vid sina fötter. Kommer vara viktig mot Hammarby med tanke på Hammars avstängning. 

Johan Hammar  - ++
Jag vill inte påstå att Kalmars ledningsmål är Hammars fel, men jag tycker det finns fog för att ifrågasätta hans ingripande i just den situationen. Annars är det såklart surt att han tar ett (tveksamt) gult kort i slutskedet vilket innebär att han missar toppmötet mot “bajen” nästa vecka. Ganska medioker insats.

Valgeir Lunddal Fridriksson - +++
Han har verkligen tagit chansen i Lunds frånvaro, och i princip gjort vänsterbacksplatsen till sin. Idag är det inget undantag, utan jag tycker han jobbar på bra längst sin vänsterkant matchen igenom. Äntligen känns det som att vi börjar få lite effekt på våra ytterbackar!

Samuel Gustafson - ++
Tycker han inte riktigt går att känna igen idag. Han slår iväg lite för många bollar enligt mig, och visar inte prov på det där imponerande drivet som han har gjort tidigare. Givetvis är det svårt att spela på mittfältet idag med tanke på att Kalmar tvingade ut oss på kanten matchen igenom. Jag förordar även för inåtskruvade hörnor framöver sett till den dåliga kvalitén på hörnorna matchen igenom.

Simon Gustafson - ++
Tycker att han, likt sin bror, inte riktigt kommer upp i nivå idag. Hans försvarsjobb har varit överväldigande sen återkomsten, men utöver det har han inte riktigt visat sin bästa sida än. Måste våga skjuta oftare snarare än att hitta en meningslös 5-meterspassning. Ingen dålig insats, men ganska tråkig sett till vad Simon borde vara kapabel till.

Mikkel Rygaard - +++
Övertygar gång på gång. Alltid så klok och lugn med bollen vid sina fötter. Även idag när det var väldigt trångt i mitten så hittar han sätt att imponera, och det känns alltid farligt när han har bollen vid sina fötter. 

Ibrahim Sadiq (ut 78) - ++++
Högmo gav Sadiq äntligen chansen från start igen, och oj som han svarade upp till hans förtroende! Jobbig att ha emot sig som högerback, inte minst med tanke på hans styrka och spänst trots hans längd, men framför allt för hans snabbhet. En hyfsad första halvlek följdes upp av en imponerande andra. Ligger bakom nästan allt när Häcken har sin bästa period i matchen, och belönas med en assist för sitt hårda arbete. Sadiq lär få chansen på nytt mot Hammarby!

Alexander Jeremejeff (ut 90)  - ++
En anonym insats av “Jerre”. Kalmars brunkiga mittbackar är uppe i Jeremejeffs rygg från början till slut. När han väl har bollen vid fötterna och får chansen att visa vad han har så är han lika briljant som vanligt. Viktigt att han inte blev varnad.

Tobias Sana - +++
Växlade likt Sadiq upp i den andra halvleken. Gör det viktiga kvitteringsmålet, vilket även är hans första i gulsvart dress. Härligt att yttrarna verkar vara igång!

Avbytare:

Oscar Uddenäs (in 78) 
Spelade för kort tid för att bedömas

Blair Turgott (in 90) 
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2022-09-12 21:54:36
Author

Fler artiklar om Häcken