Lagbanner
Spelarbetyg efter Malmö FF - BK Häcken (1-2)

Spelarbetyg efter Malmö FF - BK Häcken (1-2)

Tre imponerande poäng bärgades på Eleda Stadion i Malmö under söndagen. Spelarbetygen från matchen där Häcken klättrade upp som delad tabelletta finner ni nedan!


+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra 
+++ - Bra
++ - Godkänd 
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - +++
Gör dubbelräddningar i bägge halvlekarna. Visar att han fortfarande är en allsvensk målvakt av högsta klass under eftermiddagen. Nära ++++.

Valgeir Lunddal Fridriksson (ut 45) - ++
Jag håller kvar vid min åsikt: hans prestationsnivå har ökat några hack under 2022, men håller inte riktigt för ett lag som ska kämpa för ett guld. Han gör jobbet som vanligt, men känslan är att han inte riktigt har det lilla extra i repertoaren, och det får vi se även mot Malmö. Han blev bortsnurrad av Sören Rieks ett par gånger innan han gick av skadad.

Johan Hammar - ++++
En klassisk, brittisk, no-nonsense, kämparinsats från Johan Hammar. Mina klagomål har bottnat i hans bristande egenskaper på fötterna, men vad gör det när man kan prestera på ett såhär kompromisslöst sätt mot de mesta mästarna. En riktigt imponerande insats, och precis det man vill se när motståndet är lite bättre.

Even Hovland - +++
”Försvarspappan” som discovery+ kommentatorn refererade till. Likt Hammar en hänsynslös insats, och det var inte mycket som letade sig förbi norrmannen under söndagen. Känns inte lika misstagsbenägen som han kändes under de första omgångarna. Riktigt bra, Hovland!

Kristoffer Lund - +++
Hotande inläggsfot och stor hängivenhet i alla moment gör så att Lund fortsätter sin fina prestationsrad. Hans prestationsförmåga har ökat anmärkningsvärt under 2022.

Gustav Berggren (ut 79)- ++++
Idag var en av de första gångarna jag tycker att Berggren verkligen fick till det i offensiven. Tidigare har jag sett lite för lite av hans offensiva förmågor, och undrat om han verkligen bottnar i att ha en offensivare roll. Idag var det inte bara hans mål som visade att jag hade fel, utan hans förmåga att driva framåt och göra något produktivt av den. Tar fortfarande det kopiösa jobbet i försvaret. Gustav Berggren kan bli vår Ilkay Gündogan.

Samuel Gustafson - +++
Lagets hjärta. I mina ögon så är Gustafson, tillsammans med Jeremejeff, den tydligaste symbolen för det nya Häcken och dess spelsätt. Jag tänker fortsätta att trycka på hans lugn, för det är ovärdeligt i uppbyggnadsfasen. Studsar tillbaka efter en lite blekare instats mot Kalmar.

Mikkel Rygaard (ut 70) - +++
Rygaards instats mot Malmö blandade och gav. Förvisso så var det många harmlösa skott från 25 meter, men flytet i hans spel, och framför allt hans enorma spelförståelse gör Häcken gott idag. Hockeyassist på ”Jerres” mål där han öppnar upp kontringen med hans genomskärare fram till Uddenäs. Många nyckelpassningar även i denna matchen. Mikkel Rygaard spelar med ett självförtroende just nu.

Oscar Uddenäs - ++
Kommer inte riktigt till mot sin moderklubb. Även om han gör det riktigt bra i förarbetet för öppningsmålet, där han noteras för en assist, så är det inte riktigt samma spelare som vi lärt känna under säsongsstarten. Skulle verkligen gjort mål i mitten av andra halvleken, men Malmös målvakt gjorde en kanonräddning. En stabil insats trots att det har sett bättre ut.

Alexander Jeremejeff - ++++
Vilken sanslös spelare. Visar på ett flödande självförtroende, och när han är ensam med målvakten så missar han helt enkelt inte för tillfället. Det skulle vara ett massivt avbräck om han skulle sticka till sommaren sett till hur väl han har hittat in i spelsystemet.

Leo Bengtsson (ut 70) - ++
Man kan nästan ta på frustrationen som Leo Bengtsson känner för tillfället. Trots att laget gör ett suveränt jobb för tillfället och målproduktionen är kolossal, så har Bengtsson inte hittat rätt än. Han visar fortfarande positiva tecken. Drivet och den pigghet jag har pratat om så mycket finns fortfarande där, men det lossnar inte riktigt för honom. Han ska dock ha en stor eloge för att han inte börjar hänga med huvudet trots att det går tufft, och hans arbetsinsatser är som vanligt imponerande.

Avbytare:

Tomas Totland (in 45) - +++
Ett ordentligt statement från Totland. Ersätter Valgeir på ett föredömligt sätt, och detta kan vara insatsen som gör så att han återerövrar startplatsen. Det är han som startar den kvicka kontringen som resulterar i 1-0 målet, och lägger in en resolut insats defensivt sätt. Bättre.

Blair Turgott (in 70)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Erik Friberg (in 70)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Franklin Tebo Uchenna (in 79)
Spelade för kort tid för att bedömas 

 

Melvin Malmberg2022-05-24 15:22:00
Author

Fler artiklar om Häcken