Lagbanner
Spelarbetyg efter The New Saints - BK Häcken (0-2)

Spelarbetyg efter The New Saints - BK Häcken (0-2)

Häcken är vidare i Champions League-kvalet! Förra veckans komfortabla 3-1-seger följdes upp med en 2-0-vinst på bortaplan mot TNS och Häcken susar vidare i Europa. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - +++
I den andra halvleken behövde han sträcka ut ett par gånger. Höll dock på att slarva till det ordentligt i början av den andra halvleken, när han passade bollen till en hårt pressad Samuel Gustafson i en prekär situation. TNS kunde inte göra något av det läget och nollan förblev intakt matchen igenom. En stabil insats från Peter på sin 35-årsdag!

Valgeir Lunddal - +++
Visar auktoritet och stort lugn i dag. Följer med i offensiven bra och löser nästan alla svåra situationer i uppbyggnadsfasen. En bra insats.

Even Hovland - +++
En stabil insats av Hovland. Dirigerar laget i uppbyggnadsspelet och kliver fram med bollen på ett effektivt sätt. Inget anmärkningsvärt men ändå mycket stabil som vanligt.

Franklin Tebo - ++
Tebo blandar och ger. Står för ett gäng felbeslut i framför allt den andra halvleken, men har även mycket positiva aspekter till sitt spel idag. Slår många fina crossbollar och kör över sin man i duellspelet under 90 minuter. En stark tvåa till en Tebo, som kanske håller på att slå sig in i förstaelvan?

Kristoffer Lund - +++
Värderar sällan fel och hotar konstant med sina löpningar in på motståndarnas planhalva, precis som vanligt.

Samuel Gustafson - +++
Nu börjar det likna något, Samuel! Efter hans historiskt svaga insats senast verkar han ha tagit sig själv i kragen och ryckt upp sig inför den här matchen, för det här var mycket bättre. Dominant i sitt spel på mittfältet och lyckas med saker som framstod som förtvivlat svårt i lördags mot BP. Bättre!

Simon Gustafson (ut 44) - ++
Gör det bra fram till sin skada. Ett oerhört tungt tapp att miste Simon Gustafson på obestämd tid, och frågan är nu hur Högmo ska agera kring mittfältsplatserna i Simons frånvaro. Vi önskar givetvis Simon en snabb återhämtning, men hans reaktion till skadan såg sannerligen inte lovande ut.

Mikkel Rygaard - +++
Fortsätter att dominera mittfältet. Jag vågar gå så långt och säga att Rygaard aldrig har varit så formstark under sin tid i Häcken som han är nu. Löser nästan varje situation på mitten, och har, som kommentatorn sa, en tanke med varenda lilla touch på bollen. Stark!

Ibrahim Sadiq (ut 80) - +++
Gör målet som stänger dubbelmötet i den första halvleken. Höll på att ställa till det för Häcken i slutet av halvleken när han slängde iväg en ful efterslängning mot en TNS-spelare efter att motståndarspelaren stått för en vårslös satsning, där Häcken och Sadiq nog får vara tacksamma att det endast resulterade i ett gult kort. Är alltjämt den som ska ha bollen när det ska hända något spännande i Häckens anfall och gjorde nog ingen besviken i dag heller.

Filip Trpcevski (ut 62) - ++
Ganska blek insats igen från Trpcevski, som jag tyckte borde ha blivit bänkad till den här matchen. Duglig i link-up-spelet, men saknar de nödvändiga spetskvalitéerna som en Häcken-anfallare behöver ha.

Tobias Sana (ut 62) - ++
En ganska anspråkslös insats från en Sana som droppar ner och spelar som mittfältare när Häcken anfaller. Olden Larsens saknad börjar bli allt större.

Avbytare

Pontus Dahbo (in 44) - +++

Ersätter Simon på ett föredömligt sätt. Energifull och har fantastisk rörelse med bollen vid fötterna. Det känns som att Dahbo är startredo och den rätta att spela i Simon G:s frånvaro!

Momodou Sonko (in 62) - +++
Ger en bra injektion när han kommer in. Finurlig och hal längs sin vänsterkant och får toppa av sin insats med ett välförtjänt mål. Hoppas målet kan bidra med en del självförtroende.

Tomas Totland (in 62) - +++
Kommer in och agerar högerytter på ett bra sätt. Har ett avslut tätt utanför mål och är även den som framspelar Sonko till 2-0-målet. Med tanke på att bredden på högerbackspositionen ser stark ut i form av Sandberg och Valgeir kan vi nog få räkna med att se Totland mer på en högerytterposition framöver.

Ola Kamara (in 80)
Spelade för kort tid för att bedömas
 

Melvin Malmberg2023-07-18 22:57:00
Author

Fler artiklar om Häcken