Lagbanner
Storvinst för BK Häcken som inte gav några svar

Storvinst för BK Häcken som inte gav några svar

Vad säger BK Häckens 13-0-seger mot Ytterhogdal? Inte mycket alls. Med ett så pass mediokert motstånd är det svårt att egentligen göra någon som helst analys av kvällens match i Svenska cupen. Här kommer några snabba punkter från en jordskredsseger som snart kommer vara glömd.

En dag på jobbet
Inga spelare stack ut, varken i positiv eller negativ bemärkelse. Jag trodde aldrig att jag skulle kalla en 13-0-vinst för en slätstruken tillställning men det var precis vad det var. Det jag kommer att komma ihåg mest från matchen är att det var härligt att se Peter Abrahamsson i mjukisbyxor.

Inga skador, inga gula kort.
Skönt att lämna en match som denna utan en enda varning eller skada. Det var enligt SMHI -8 grader vid avspark och -13 grader på slutsignalen och som bäddat för att någon spelare skulle dra på sig en skada. Lyckligtvis blev det inte så. Dessutom drog ingen på sig någon onödig varning vilket kan bli viktigt när motståndet blir svårare.

13 plusmål - kan bli viktigt när gruppspelet summeras
I Svenska cupen är plusmål viktiga med tanke på att det bara är gruppettorna som går vidare till kvartsfinal. Dessutom kan plussmålen göra skillnad för att få hemmaplansfördel i en eventuell kvartsfinal. Frågan är hur många mål Hammarby gör på Ytterhogdal nästa helg? För att göra 13 mål krävs det ett mål var sjunde minut. Om BK Häcken vinner mot Falkenberg nästa helg kommer det att bli en gruppfinal mot Hammarby den 6 mars där laget med bäst målskillnad går vidare på oavgjort. Låt oss hoppas att Ytterhogdal gör sin läxa och täpper till defensiven bara en gnutta till nästa helg.

Största glädjen i TV-soffan kom vid 13-0-målet
Leo Bengtsson skapade chans på chans mot Ytterhogdal men skärpan och effektiviteten saknades. Leo såg pigg ut men frustrationen av att inte göra mål var påtaglig. Så när Leo äntligen fick göra mål med matchens sista spark kändes det befriande hemma i TV-soffan. Det hade kunnat bli psykologiskt jobbigt för Leo om han hade lämnat matchen mållös.

 

Sven Nöjd2022-02-20 21:22:00
Author

Fler artiklar om Häcken