Lagbanner
Edsborgs IP Konstgräs, 2023-02-25 13:00

FC Trollhättan - Häcken
1 - 6

Tre fattiga punkter från första halvleken av Trollhättan - Häcken

Tre fattiga punkter från första halvleken av Trollhättan - Häcken

Cmore lyckades bara leverera 45 minuter fotboll till oss som inte var på plats i Trollhättan. Därför blir det endast tre fattiga punkter från dagens 6-1-seger mot FC Trollhättan.

Cmore levererade inte
Det var upplagt för en trevlig stund framför TVn. Sändningen i första halvlek flöt på bra och jag tyckte det var charmigt att se byggställningar från Haki (vilken exponering!) täcka delar av planen sett från kamerans perspektiv. När andra halvlek startade var bilden på sändningen blå och det stod att det var tekniska problem. Kommentatorn meddelade att de hade problem med bilden och att de jobbade på att fixa problemet. Jag bytte då till Norrby - Hammarby (Bosnic rörde aldrig bollen när jag kollade, enormt Hammarbytryck) och kollade tillbaka till Trollhättan - Häcken var femte minut för att se om Cmore hade lyckats fixa problemet. Efter några tittar var det helt plötsligt sammandrag av SHL-matcher där det skulle ha varit Häckenmatch. Sen försvann matchen helt från Cmores tablå och gick inte att gå in på, och detta var helt okommenterat av Cmore. Jag gick in på Cmore Sports twitterkonto, ingen kommentar. Klickade mig runt i Cmores app, ingen kommentar någonstans. Matchen hade tagits bort utan att Cmore berättade att den tagits bort eller varför.

Det är dåligt att sändningen bröts men det är sånt som kan hända. Det stora problemet var Cmores kommunikation, eller snarare brist på kommunikation. Det var uppenbart att kommentatorn inte var på plats och att han därför inte heller kunde radiokommentera matchen. Det är slappt och dåligt av Cmore att inte ha kommentatorn på plats. Sen borde Cmore åtminstone meddela att sändningen inte skulle återupptas, då hade vi som ville se matchen kunnat göra något bättre med vår tid och slippa ha förhoppningar om att få se åtminstone lite av den andra halvleken. Det är mer än genomuselt av Cmore och det känns surt att betala 399 kr för att se en halvlek.

Edit: Aftonbladet skriver att kameramannen ramlade genom ställningen där han stod och filmade. Kameramannen kunde inte fortsätta att filma andra halvlek efter att ha ådragit sig lättare skador och blivit chockad. Detta ändrar inget i min kritik, det går väl att kommunicera att sändningen är slut, särskilt när det uppenbarligen inte var ett lösbart tekniskt problem? Sen ångrar nog byggställningsföretaget Haki exponeringen som de fick i första halvleken...

Ointressanta första 45 minuter (ingen aning hur andra halvlek såg ut, jag hatar Cmore)
Första halvlek var småtrevlig men ointressant. Trollhättan spelade som det söderettanlag de är och Häcken spelade som det allsvenska laget de är. Häcken såg inte heller ut att gå för fullt. Det var svårt att dra några egentliga slutsatser när motståndet både idag och förra helgen varit så pass svagt. Med det sagt tycker jag att Franklin Tebo såg bra ut idag. Trygg med boll och placeringssäker. 

Tankar inför Halmstad
Nästa helg spelas en renodlad gruppfinal mot Halmstad på Bravida Arena. Halmstad är nykomlingar i Allsvenskan och kommer att bjuda på mer motstånd än J Södra och Trollhättan gjort. Halmstad kommer om jag känner tränare Magnus Haglund rätt att ligga i kompakta block och ligga rätt i linjerna för att spela snabbt uppåt när de vinner bollen. Ganska likt hur svenska herrlandslaget har spelat de senaste trettio åren.

Det ska bli intressant att se hur Per-Mathias Högmo tänker kring de tre anfallspositionerna i allmänhet och vänsterforwardspositionen i synnerhet. Kommer Momodou Sonko att få förtroende att starta mot allsvenskt motstånd? Och hur kommer han att klara av det? Hittills har han gjort bra ifrån sig men jag avvaktar med att sälla mig till hyllningskören fram tills Sonko visat vad han kan i skarpt läge mot bättre motstånd. Av den anledningen hoppas jag verkligen att han får chansen att visa om han på allvar kan tävla om en startplats eller om årets säsong kommer att bli en säsong för att växa in i seniorkostymen.

Även högerbackspositionen blir intressant nu när Simon Sandberg värvats tillbaka. Kommer Sandberg eller "den väldige islänningen" som dagens kommentator kallade Valgeir Fridriksson att få spela? Min gissning är att Totland lånas ut till Norge, Valgeir får starta merparten av matcherna för att sedan säljas i sommar och när Valgeir sålts blir Sandberg ordinarie.

Sven Nöjd2023-02-25 22:52:00
Author

Fler artiklar om Häcken