Helsingborgs IF-Mjällby AIF 2-2
Daan Klinkenberg nickade in 1-1.

I ösregnet på konstgräset i Helsingborg, lyckades Mjällby komma tillbaka två gånger och ordnade till slut 2-2.

Mjällby hade flera avbräck inför dagens match. Bland de mest märkbara på förhand var Erik Björkander, David Löfqvist och Max Watson. Den helt nykomponerade backlinjen, bestående av Tokic, Filipovic och Klinkenberg hade en del problem under matchen. Grankvist var tillbaka i hemmalagets backlinje och hans chippuppsel från egen planhalva landade i ett friläge för William Loeper som satte ledningsmålet. Hur kunde han bli så fri? Känslan var att backlinjen var felpositionerad. Bergström hade några småchanser i första, men överlag var det en jämn första halvlek och inte många chanser åt något håll. Daan Klinkenberg nickade in kvitteringen dock och det var ju bra, efter en fin högerhörna från Hodzic. Men så i början på andra halvlek kändes backlinjen felpositionerad igen, när Van Den Hurk blev frispelad och satte 2-1. Det var inte efter en snabb kontring målet kom - utan efter en tappad boll på Mjällbys planhalva. Kyligt avslut - men upprinnelsen till målet såg lite väl enkelt ut. Regnet tilltog och HIFs vänsterback blev utvisad. Mjällbys bollinnehav tilltog och kvitteringen kom mot slutet genom Viktor Gustavsson. Oavgjort var nog rättvist till slut. Frågetecken måste man ge för en nykomponerad backlinje, men bra insatser av Adu(som utgick skadad) och även Joel som var pigg på sin högerkant.