Bravida Arena, 2021-07-04 15:00

Häcken - AIK

Inför BK Häcken - AIK

Inför BK Häcken - AIK

Sommaruppehållet är över och den Allsvenska säsongen är åter igång - nu även med publik på läktarna. I dag gästas BK Häcken av AIK hemma på Bravida Arena, och nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!


BK Häcken

Placerar sig alltjämt på en jumboplacering i tabellen, och tanken är att vår nye norske tränare Per-Mathias Högmo ska ändra på den saken. 

Först planerades det för att släppa in ungefär 2000 personer på läktaren, men efter att även Länsstyrelsen fått säga sitt slutade det med ungefär 1000 personer. Samtliga årskortsinnehavare, och några därtill, kommer alltså få chanen att se sin första livematch på drygt ett år.

Skadelistan har reducerats ordentligt sedan före EM-uppehållet. Peter Abrahamsson, Yannick Adjoumani, Martin Olsson och Samir Maarouf är samtliga tillbaka från sina respektive skador. De tre förstnämnda är även uttagna till morgondagens matchtrupp. Alexander Jeremejeff är avstängd efter sitt röda kort i cupfinalen.

Rasmus Lindgren (vad), Daleho Irandust (ljumske) och Ture Widestrand (huvud) är skadade och missar matchen. Alexander Jeremejeff är avstängd. 

Per-Mathias Högmo har tagit ut följande 19 man starka trupp där en spelare kommer att strykas före avspark: 
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Valgeir Fridriksson, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Joona Toivio, Martin Olsson, Patrik Wålemark, Tobias Heintz, Ali Youssef, Leo Bengtsson, Benie Traoré, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, William Milovanovic, Gustav Berggren, Yannick Adjoumani.

AIK

Har stått för en klart godkänd säsongsinledning och parkerar för närvarande på en tredjeplats i tabellen. Fyra vinster, två oavgjorda och två förluster har det blivit för Solna-laget hittills den här säsongen.

Fjolårets hemmamöte med AIK var en av den säsongens starkaste insatser från Gulsvart. Leo Bengtsson, Ali Youssef, Leonard Zuta och Gustaf Nilsson stod för målskyttet i en seger som till slut skrevs till 4-0, och BK Häcken befäste sin dåvarande topplacering. Nu är läget annorlunda, och fokus ligger på att avancera från bottenträsket i tabellen, för BK Häckens del. 

Sebastian Larsson och Mikael Lustig har varit iväg på EM och där har AIK varit hemlighetsfulla om deras status. När matchtruppen släpptes idag fanns de inte med. 

Jetmir Haliti, Jakob Haugaard och Alexander Milosevic är skadade och missar matchen. Sebastian Larsson och Mikael Lustig står över. Inga avstängningar i truppen.

Trolig startelva i matchen: (1-4-4-2)
Janosevic - Otieno, Papagiannopoulos, Karlsson, Kahl - Bahoui, Rogic, Hussein, Ylätupa - Goitom, Stefanelli

En djupgående analys av AIK 2021 går att läsa här.

Övrigt:

Nasiru Mohammed är fortsatt med och tränar med laget, men där ska det inte finnas några konkreta kontraktsförhandlingar just nu.

Matchen: 

Plats: Bravida Arena
Tid: 4 juli 2021, kl 15.00
Domare: Kristoffer Karlsson
TV: Discovery+, från kl. 14.30

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2021-07-04 09:15:00
Author

Fler artiklar om Häcken