Inför: BK Häcken - BP

Inför: BK Häcken - BP

Häcken står inför en ödesmatch. Efter måndagens havererande insats mot Landskrona måste Häcken upp på cykeln igen då BP kommer till stan. Nedan finner ni mina tankar inför matchen!

Krisstämpeln
Häckens försäsong hittills har inte varit något annat än miserabel. Måndagens insats belyste verkligen de stora problemen som Häcken har för tillfället. Spelidén var obefintlig, och jag begriper mig inte på vad Häcken vill göra. Man tänker att de otroligt skickliga spelarna borde kunna göra något åt saken, men än så länge har det varit väldigt få spelare som kliver fram när det verkligen behövts. Vi supportrar har inte direkt varit sena med att krisstämpla detta Häcken-lag, som har varit under all kritik under hela försäsongen, men känslan är att en (osannolik) vinst under lördagen skulle skapa en del andrum hos Paco och hans stab.

Min största önskan
I morgon förväntar jag mig att vi får ett tydligt besked i frågan om vad Häcken egentligen vill spela för fotboll 2024. Jag är trött på att höra alla intervjuer där spelare och ledare pratar om hur vi vill spela en ”spelförande fotboll”, samtidigt som de inte är kapabla att slå fem passningar på raken mot Superettan-motstånd. Om Häcken spelar lika illa som de gjorde i måndags kommer de under morgondagen att bli straffade på ett helt annat sätt mot ett mycket skickligt BP. Det är helt omöjligt att Häcken har tränat på något under hela försäsongen, och att man sedan kommer tillbaka till matchandet och är mycket sämre än vad man var innan. Skulle morgondagens insats vara lika håglös som tidigare borde det riktas stora frågetecken kring vad som egentligen försiggår på GPA.

Ett annat BP
Det här är inte det BP som vi känner det. Det är ett BP med ekonomiska muskler. Ett BP som nyss värvat Häckens före detta guldpojke i Daleho Irandust. Ett Mellberg och Engelmark-styrt BP som har imponerat under försäsongen, och har gått rent i Svenska cupen gruppen fram tills den här matchen. Redan under fjolåret hade Häcken stora problem med BP, och trots att Stockholmslaget har blivit sönderköpta under vintern har de som sagt sett konkurrenskraftiga ut under försäsongen. Däremot har de drabbats av bakslag sen deras senaste match, då Häcken-bekanta Kevin Ackermann ådragit sig en skada som gör att han missar hela vårsäsongen.

Comeback/debut-läge
Truppen som Häcken tagit ut till morgondagens match är avsevärt mycket vassare än de som tagits ut under de sista veckorna, egentligen under hela försäsongen. De tråkiga nyheterna är att Pontus Dahbo har ådragit sig en fotskada som håller honom borta från spel i ett antal veckor. De glädjande nyheterna är att Simon Gustafson, Edward Chilufya, Valgeir Lunddal, Amor Layouni och Zeidane Inoussa alla är uttagna till morgondagens match. Där har vi nästan hälften av de spelare som är tänkta att ingå i en startelva som åter finns med i truppen. Kanske startar inte så många av dem, men bara att de finns med kommer att bidra med en mental boost.

Truppen:
Linde, Abrahamsson, Sandberg, Ishaq, Hovland, Zecevic, Faye, Lundkvist, Lunddal, Amane, Rygaard, Brusberg, Lindberg, Youssef, Hrstic, Layouni, Gustafson, Chilufya, Turgott, Inoussa

Potentiell startelva (4-3-3):
Linde; Sandberg, Hovland, Zecevic, Lundkvist; Lindberg, Amane, Rygaard; Layouni, Hrstic, Inoussa

De fem senaste matcherna lagen emellan
2023: BP – Häcken 2-1, Allsvenskan
2023: Häcken – BP 4-2, Allsvenskan
2019: Häcken – BP 1-0, Allsvenskan
2018: Häcken – BP 6-0, Allsvenskan
2018: BP – Häcken 2-0, Allsvenskan
 

Melvin Malmberg2024-03-01 20:28:00
Author

Fler artiklar om Häcken