2020-07-22 19:30

Parma - Napoli

Inför BK Häcken - Brommapojkarna
Anfallaren Dardan Rexhepi (mitten) har varit framgångsrik i BP.

Inför BK Häcken - Brommapojkarna

Det vankas fotbollsunderhållning när passningsskickliga BP kommer på besök.

Det är två passningsorienterade lag som ikväll ställs mot varandra i den åttonde omgången av allsvenskan. Häcken har just nu en härlig medvind efter den fantastiska skalpen på Swedbank stadion för fyra dagar sedan. 2-1 segern blev kvittot efter en stark kollektiv insats där Moestafa El Kabir med sina två mål gick upp i delad skytteligaledning med Kalmar FF:s Måns Söderqvist på sex mål. En sur uppstötning efter segern var dock att mittbacksgiganten, Walid Atta, missar dagens match efter att ha blivit utvisad. 
 
Häcken har nu inte förlorat på fyra matcher och Peter Gerhardssons lagmaskin har fått upp ångan ordentligt. Att just Atta saknas i den här matchen är såklart ett stort avbräck. Vem som kliver in i hans ställe är oklart. Emil Wahlström, som senast kanske gjorde en av sina bästa matcher i Häcken-tröjan, har en del alternativ omkring sig. 

Akademifostrade, Simon Sandberg, har i och med Attas ankomst förpassats till bänken, och är kanske det namn som är mest troligt att gå in bredvid Wahlström. Sandberg spelade i nästan samtliga matcher under försäsongen, och är en spelare som påminner om Atta med sin moderna spelstil. Gerhardsson kan också välja rutinerade Fredrik Björck som kom in nu senast mot MFF.
 
Eller - Oscar Lewicki, som tidigare i sin karrär spelat mittback. Gerhardsson har lite av ett I-landsproblem här. Väljer han att ställa över Ivo Pekalski som gjorde en klassinsats senast mot sin forna klubb i förmån till Lewicki? Eller väljer han att spela båda samtidigt?
Det är en intressant ekvation som innehåller mängder med kvalitativa nämnare och täljare. 
 
Peter Gerhardsson hade redan på söndagskvällen släppt segern mot MFF och styrt fokus mot dagens viktiga match mot BP. Tre segrar på de fyra senaste matcherna indikerar på att Hisingens stolthet är på rätt väg. Häckentränaren säger inför matchen att han uppskattar BP:s fotbollsarbete såväl på som utanför planen.
 
- Jag gillar BP och hela föreningens sätt att ha en tydlig idé i hur man vill spela fotboll och man får fram nya spelare hela tiden. Man rekryterar tränare från det egna ledet som är väl sammansatt med hur laget vill spela och det är väldigt bra. Det finns många kvalitéer i laget och det är ett roligt lag att möta. Precis som oss vill de spela fotboll och det brukar bli bra matcher mellan oss, säger Gerhardsson till bkhacken.se  
 
Moestafa El Kabir trivs just nu som fisken i vattnet. Målen levereras på löpande band och med en arbetskapacitet som bara verkar bli högre för varje match så sitter både han själv och klubben med ett klätt kort. Men El Kabirs fokus ligger just nu på att föra upp Häcken i topp, och vad beträffar proffsdrömmarna tar han en match i taget - medveten och införstådd i att karriären snabbt kan svänga - det är en insikt som kan komma att bli guld värd - för alla parter. 
 
BK Häckens matchtrupp
Christoffer Källqvist, Peter Abrahamsson; David Frölund, Simon Sandberg, Fredrik Björck, Emil Wahlström, Leonard Zuta, Kari Akrivuo, Björn Anklev; Oscar Lewicki, Ivo Pekalski, Martin Ericsson, René Makondele, Samuel Gustafson, Simon Gustafson, Nasiru Mohammed; Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg och Moestafa El Kabir 
 
Utanför truppen
Sula Matovu, Sebastian Ohlsson, Ronald Mukiibi, Walid Atta och Hosam Aiesh 

Tänkbar startelva 
Källqvist; Frölund, Wahlström, Lewicki, Arkivuo; Pekalski, Lewicki; Makondele, Ericsson, Anklev; El Kabir 

BK Häckens tre senaste matcher
Malmö FF, 2-1 (b) 
AIK, 2-2 (h) 
Mjällby, 4-1 (b)
 



Brommapojkarna

Besegrade senast IFK Norrköping med 3-0 efter bland annat ett mål och en framspelning av Niklas Bärkroth och tog sin första allsvenska seger för säsongen.
Passningsstarka BP påminner en hel del om Häcken och mycket talar för att vi kommer att få se en trevlig fotbollsmatch på Gamla Ullevi.
 
Talangfabriken i Bromma går som vanligt på högvarv och i årets trupp finns 16 akademifostrade-spelare med i A-truppen. Ett intressant nyförvärv är tidigare MFF-anfallaren Dardan Rexhepi som öst in mål under försäongen och senast mot IFK nätade han igen. Hittills har det blivit två fullträffar i allsvenskan och han är en spelare som Häckenförsvaret får se upp med. 
 
När lagen möttes förra säsongen slutade det med varsin seger. Hemma på Grimsta dundrade Panajotis Dimitriadis (nu AIK) in det sena segermålet och på Rambergsvallen frälste Moestafa El Kabir Häcken efter en målvaktsbjudning.

Brommapojkarnas matchtrupp:
Davor Blazevic, Ivo Vazgec; Tim Björkström, Kristinn Jónsson, Jacob Une Larsson, Pontus Segerström, Carl Starfelt; Mauricio Albornoz, Nicklas Bärkroth, Seth Hellberg, Jesper Karlström, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Gabriel Petrovic; Dardan Rexhepi, Gustav Sandberg Magnusson, Victor Söderström, Stefano Vecchia, Pontus Åsbrink. 

BP:s tre senaste matcher:
IFK Norrköping, 3-0 (h) 
Djurgården, 2-3 (b) 
Örebro, 2-2 (h) 
 

Thomas Bennelind@thomasbennelind2014-05-07 11:09:00
Author

Fler artiklar om Häcken