Bravida Arena, 2023-09-17 17:30

Häcken - Halmstads BK

Inför: BK Häcken - Halmstads BK

Inför: BK Häcken - Halmstads BK

Klubblagsfotbollen är tillbaka! Under söndagen gästas Häcken av ett formsvagt Halmstad som är indragna i en förlängd nedflyttningsstrid. Nedan finner ni ett gäng tankar inför matchen!

Steppa upp

Om man tar bort matchen mot Aberdeen på bortaplan är det helt befogat att säga att Häcken inte har visat sig från sin bästa sida på sistone. Det är en svår utmaning när så många spelare lämnar, och nya spelare ska in i startelvan och prestera direkt, men nu måste prestationsnivån bli högre än vad den har vart på det senaste. Framför allt måste resultaten i Allsvenskan bli bättre, där man i nuläget har förlorat tre raka bortamatcher. Trots det har man ett visst guldhäng med åtta omgångar kvar, och efter Djurgårdens förlust hemma mot Värnamo kan man med en seger mot Halmstad se till att tredjeplatsen är ohotad. I morgon väntar en tacksam uppgift mot ett formsvagt Halmstad på hemmaplan. Allt annat än vinst här skulle vara ett stort underbetyg.

Nya- och nygamla ansikten

Edward Chilufya är uttagen till morgondagens matchtrupp och kan mycket väl få debutera för Häcken efter sin utlåning från danska Midtjylland. Han kommer få ett tungt ansvar på sig då det är han som är mannen som ska ersätta Ibrahim Sadiq. Det kommer att bli väldigt svårt, men snabbheten som Sadiq hade finns även hos Chilufya. Någon start är nog inte att räkna med för den zambiska landslagsmannen, men jag vore väldigt förvånad om inte Chilufya får några minuter alls. Dessutom kommer vi få se ett nygammalt ansikte på Bravida Arena i morgon, Aiham Ousou. He’s one of our own - trots att han aldrig ens gjort en enda allsvensk match på Bravida Arena för Häcken. Senast mot Degerfors fick han debutera efter att ha kommit hit på lån från tjeckiska Slavia Prag. Vi får vänta och se ifall det blir han eller Hammar som får starta bredvid givna Hovland, men känslan är att det är Ousou med A-landslagsmeriter som kommer vara den som får förtroendet bredvid Hovland i morgon, men även över hösten. På tal om nygamla ansikten, Simon Gustafson, han har vi inte sett mycket av den här säsongen! I morgon är han tillbaka i truppen igen, och nu får vi hålla tummarna att han är kvitt med alla skadeproblem som han har dragits med under 2023.

Formsvaga Halmstad

För bara några månader sedan låg Halmstad femma i Allsvenskan med något slags häng på en Europa-plats. Nu ser det annorlunda ut. De ligger på tionde plats, och har i högsta grad blickarna riktade neråt mot nedflyttningshotet, som ändå måste sägas vara närvarande hos Halmstads-supportrarna för tillfället. Trots mörkret kommer de från en efterlängtad vinst, då man besegrade Sirius med 2-1. Men innan dess var det sju raka utan vinsr och ett försvar som till synes inte kunde sluta släppa in mål. I nuläget är det endast sex poäng ner till kvalstrecket och man har under de senaste omgångarna bland annat förlorat mot både Varberg och BP på hemmaplan, med 0-5 respektive 1-3. Hemmastarka Häcken borde kunna ta vara på detta, och det skulle vara ett ordentligt fiasko ifall man inte vinner under morgondagen. Vi ska dock minnas att Häcken förlorade mot Halmstad tidigare under säsongen med 1-0, efter en matchbild som liknade den vi fick se mot Degerfors sist.

Läget i truppen:
Blair Turgott följer tidigare kommunicerade plan. Filip Trpcevski är knäskadad och inte tillgänglig för match.

Truppen:
Abrahamsson, Brattberg, Fridriksson, Sandberg, Totland, Hammar, Hovland, Ousou, Faye, Barrett Laursen, Youssef, Sa.Gustafson, Si.Gustafson, Rygaard, Dahbo, Sana, Amane, Layouni, Chilufya, Sonko, Hrstic

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson; Fridriksson, Hovland, Ousou, Barrett Laursen; Sa.Gustafson, Rygaard, Amane; Layouni, Hrstic, Chilufya

Senaste fem matcherna lagen emellan
2023: Halmstad - Häcken 1-0, Allsvenskan
2023: Häcken - Halmstad 2-1, Svenska Cupen
2021: Häcken - Halmstad 2-3, Allsvenskan
2021: Halmstad - Häcken 1-0, Allsvenskan
2017: Halmstad - Häcken 0-3, Allsvenskan

 

Melvin Malmberg2023-09-16 19:45:00
Author

Fler artiklar om Häcken