Inför BK Häcken – Hammarby IF
Ny drabbning på Bravida Arena. Den här gången mellan BK Häcken och Hammarby.

Inför BK Häcken – Hammarby IF

BK Häcken tar emot emot Hammarby i ett intressant mittenmöte på Bravida Arena. – Vi har haft fartfyllda och bra träningar med många sugna spelare och vi kommer väl förberedda till matchen, säger Peter Gerhardsson till Häckens hemsida.

På måndagen möts tabellnian Häcken och tabellelvan Hammarby på Bravida Arena. I vårsäsongens möte och allsvenska premiärmatch vann "Bajen" med 2–0 på Tele2 Arena. Häcken har likt Hammarby haft omsättning i spelartruppen. Gunnar Heidar Thorvaldsson, Diego Lugano och Simon Gustafson har lämnat Hisingen. På pluskontot finns nyförvärvet och nygamle Paulinho, som senast gjorde två mål i U21–mötet med Falkenberg. Peter Gerharsson kan se brassen i flera positioner på planen. 
– Han gjorde två fina mål i U21 senast mot Falkenberg, en läcker frispark och ett bra genomspel så han ser bra ut. Han kan ju spela på flera positioner så vi får se hur vi använder honom på måndag, säger Gerhardsson till Häckens hemsida. 

Häcken har även flyttat upp Akademispelaren Albin Skoglund till A–truppen, som är uttagen i matchtruppen. 

Mittbacken och försvarsklippan Jasmin Sudic är tillbaka i matchtruppen efter avstängningen senast. Men in i avstängningsbåset kliver istället Samuel Gustafson. Martin Ericsson och David Frölund står fortfarande på skadelistan. 

I förra omgången förlorade Häcken borta mot Elfsborg. Med bättre skärpa kunde laget mycket väl fått med sig en poäng hem från Borås. Men målskyttet är fortfarande Gerhardssons största bekymmer. Effektiviteten och målproduktionen har varit ett stort frustrationsämne under hela våren men också under stora delar av förra hösten.
Sportchefen Sonny Karlsson har inte lyckats hitta klassanfallaren som laget är i så stort behov av – trots klubbens välfyllda plånbok – och nu går allsvenskan i andra halvlek. 

I motsats till Karlsson har Hammarbys sporchef Mats Jingblad varit aktiv på spelarmarknaden. Hammarby har förstärkt laget med reslige mittbacken och före detta Halmstads BK–spelaren Rickard Magyar men också tidigare allsvenske skyttekungen Imad Khalili. Nanne Bergstrand och Hammarby har dock tappat viktige Nahir Besara till turkiska Göztepe. 

Tänkbar startelva: 

Källqvist; Arkivuo, Sudic, Sandberg, Zuta; Abubakari, Pekalski; Paulinho, Makondele, Nasiru; Jeremejeff. 

Källa: 
http://bkhacken.se/infor-hacken-mot-hammarby/

 

Thomas Bennelind@thomasbennelind2015-07-20 10:29:24
Author

Fler artiklar om Häcken