Bravida Arena, 2020-06-25 18:00

Häcken - Elfsborg

Inför BK Häcken - IF Elfsborg

Inför BK Häcken - IF Elfsborg

Efter tre oavgjorda matcher i upptakten av årets allsvenska för BK Häcken är det nu omöjligt att det blir ett nytt kryss. Det är nämligen dags för kvartsfinal i Svenska Cupen och IF Elfsborg står för motståndet. Nedan finner ni förusättningarna inför matchen!


BK Häcken 

”Obesegrade efter tre omgångar” kan man säga. Men bara ett poäng vardera mot Sirius och Falkenberg är faktiskt riktigt risigt. Kan en seger imorgon och ett avancemang till cupsemifinal få fart på säsongen, tro? 

Gruppspelet i Svenska Cupen avslutades för tre och en halv månad sedan! Då efter en 2-0-vinst hemma mot Östersund. Detta gjorde att vi slutade gruppetta efter klara segrar mot, utöver Östersund, både GAIS och Eskilsminne. Denna kvartsfinal skulle ha spelats lördagen därpå, men sköts upp på fredagseftermiddagen. 

Nu på riktigt upp till bevis för Bollklubben. Att visa lite vilja. Att kriga för varandra i 90 minuter plus tilläggstid. Inga ursäkter kan godtas längre, som ”inga träningsmatcher” eller ”domaren var sådär”. Det är samma för alla lag och om vi ska försvara vårt cup-guld så är det bara att visa att vi kan spela fotboll på det sättet som vi har gjort så många gånger. 

Ett viktigt besked är att Alexander Søderlund är tillbaka och redo för spel efter tre missade matcher. Johan Hammar (ljumske) och Kevin Yakob (korsband) är fortfarande skadade. Annars noterbart i truppen är att Viktor Lundberg står utanför truppen på grund av konkurrens. Han är alltså inte skadad. Inga avstängningar i truppen. 

Andreas Alm har tagit ut följande 20 spelare i matchtruppen (två ska bort före matchstart):
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leo Zuta, Oskar Sverrisson, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Jasse Tuominen, Ali Youssef, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund, Gustaf Nilsson.

IF Elfsborg 

Har likt oss inte förlorat en match i årets allsvenska. En imponerande insats mot blåvitt på bortaplan gav boråsarna en rättvis seger (1-0). Detta följdes upp av en bra insats mot Hammarby (2-2) men en desto sömnigare, mållös tillställning borta mot Helsingborg. Ligger på en femteplats i tabellen efter tre omgångar. 

Gick vidare i cupen på sex poäng efter vinster mot Brage samt Örebro. Förlorade dock mot Oskarshamn med 1-2 efter en riktigt svag insats. 

Elfsborg får klara sig utan Rami Kaib, Sivert Heltne Nilsen samt Alexander Bernhardsson som alla är skadade. Inga avstängningar i truppen. 

Övrigt: 

Skulle det stå oavgjort efter 90 minuter plus tilläggstid så blir det två 15-minuters halvlekar förlängning. Efter det, om matchen fortfarande inte är avgjord, så blir det straffar. Trots det tuffa spelschemat som råder kan det alltså bli 120 minuter spel som mest. 

Matchen: 

Plats: Bravida Arena
Tid: 25 juni 2020, kl 18.00
Domare: Glenn Nyberg
TV: Sportkanalen och Cmore från kl. 17.50

Framåt Häcken! 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-06-24 16:33:00
Author

Fler artiklar om Häcken