-

Inför BK Häcken - IF Elfsborg

Inför BK Häcken - IF Elfsborg

Inledningen av Allsvenskan 2020 har varit en berg- och dalbana för BK Häckens del. Imorgon väntar tabelltvåan IF Elfsborg på hemmaplan. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!



BK Häcken

Efter en, enligt mig grym insats mot Hammarby så svarade laget upp med en förvånansvärt blek insats borta mot Mjällby i en match som slutar 3-1 till blekingelaget. Hade vi ens en egen målchans på hela matchen? 

Jag tror alla är överens om att det var en urusel insats från Häckens sida i söndags. Men när jag kollade igenom höjdpunkterna från matchen så lade jag märke till att samtliga Mjällbys mål är individuella misstag från BK Häcken. Första målet måste Toivio lyckas nicka undan alternativt Peter komma ut och boxa bort den. Andra målet är såklart en dundertabbe av Berggren som missar rensningen totalt. På tredje måle så är det rutinerade Lindgren som tittar alldeles för mycket på boll och missar helt i positionsspelet. 

Imorgon är det dags för revansch i dubbel bemärkelse när vi möter IF Elfsborg på hemmaplan. Revansch efter söndagens match samt revansch efter förlusten i cup-kvarten där vi blev utslagna av just Elfsborg. 

Vid vinst mot Mjällby hade vi legat tvåa i tabellen men istället ligger vi nu på sjunde plats. Nu är det dags att börja prestera på en jämn och hög nivå, låt oss hoppas att laget visar upp detta imorgon. 

Kevin Yakob ska nu vara matchredo efter sin korsbandsskada vilket är mycket glädjande. Som han har kämpat! Kevin är dock inte med i matchtruppen till imorgon. Johan Hammar, som tränar för fullt är inte heller han med i matchtruppen efter sin ljumskskada. Imam Jagne är knäskadad och är borta till i mitten av augusti. Inga avstängningar i truppen. 

Andreas Alm har tagit ut följande 18 spelare i matchtruppen: 
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leonard Zuta, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Jasse Tuominen, Ali Youssef, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund.

IF Elfsborg 

Är ett av två obesegrade lag i Allsvenskan hittills denna säsong och vann bland annat mot Malmö FF innsn man åkte på en förlust mot IFK Göteborg i cup-semin. I måndags var det match igen för boråsarna och de såg länge ut att gå mot säsongens första förlust, men efter mål i den 85:e samt 92:a matchminuten blev det tre poäng även den gången. Nu ligger man på en 2:a plats i tabellen. 

En spelare att hålla koll på i Elfsborg är givetvis den 21-årige yttern Jesper Karlsson som besitter en livsfarlig speed och teknik. Jesper är attraktiv på transfermarknaden och Elfsborg kräver 20 miljoner för att släppa sin talang. 

Den viktiga mittbacken Joseph Okumu blev utburen på bår i cup-semin mot IFK Göteborg och missar morgondagens match. Även Rami Kaib och Alexander Bernhardsson missar matchen på grund av skador. Inga avstängningar i truppen. 

Övrigt: 

Johan Solinger skrev häromdagen en mycket bra krönika om vad Häcken måste ha för identitet och långsiktigt tänk för att lyckas över långt tid. Jag rekommenderar er starkt att läsa den, ni hittar den här.

Matchen: 

Plats: Bravida Arena
Tid: 16 juli 2020, kl 19.00
Domare: Kristoffer Karlsson
TV: Dplay, från kl. 18.45

Ut med gadden, in med bollen! 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-07-15 16:32:00
Author

Fler artiklar om Häcken