Inför Djurgårdens IF - BK Häcken

Inför Djurgårdens IF - BK Häcken

Efter förra helgens oavgjorda derby har laget nu fått några dagar välbehövlig vila och befinner sig nu i Stockholm för morgondagens möte med Djurgårdens IF. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!


Djurgårdens IF

Fjolårets svenska mästare har fått en något tuffare start på denna säsong men har ändå kommit igång nu mot slutet och  krönte förra helgen med en derbyseger borta mot AIK. Djurgården ligger just nu på en femteplats i tabellen, en placering och en poäng efter Bollklubben. 

När det gäller ligan i minst antal insläppta mål så är det ettan (Häcken) mot tvåan (Djurgården) som möts. Häcken med nio insläppta och Djurgården med tio. Djurgårdens fina facit trots att Danielsson lämnade i vinterfönstret beror till stor del på att Erik Berg kommit tillbaka från skada och gjort det mycket bra, samt att den norske målvakten Per Kristian Bråtveit spelat upp sig rejält från förra säsongen. 

Spelare att hålla ett extra öga på i motståndarlaget är den vindsnabba ytterbacken Aslak Fonn Witry och den målfarliga mittfältaren Fredrik Ulvestad

Missar matchen för Djurgårdens del gör Alexander Abrahamsson, Edward Chilufya, Nicklas Bärkroth på grund av skador, samt Astrit Ajdarevic på grund av personliga skäl. Inga avstängningar i truppen. 

BK Häcken 

Efter ännu ett kryss senast så är det nu bara tre poäng som gäller mot Djurgården. Ett Djurgården som vi förlorade både mötena mot förra säsongen, med 0-1 på Hisingen respektive 0-2 på morgondagens spelplats, Tele2 Arena. 

Ett glädjebesked för Häckens del är att Alexander Søderlund är tillbaka från skada. Välbehövligt då varken Nilsson eller Tuominen gjort det så bra hittills. Dock så saknas Ahmed Yasin i truppen eftersom att han nyligen har blivit pappa. Stort grattis! 

Utöver Ahmed Yasin så är Imam Jagne inte redo för matchspel än, han tränar dock med laget som vanligt. Erik Friberg har drabbats av en höftskada vilket gör att även han missar matchen. Alexander Faltsetas är avstängd. 

Enligt Göteborgs-Posten kan det nu bli så att Irandust kliver ner och tar en plats bredvid Gustav Berggren på det centrala, defensiva mittfältet. Återstår att se hur det blir med det, annars har vi ju andra alternativ där i Maric och Lindgren t.ex.

Andreas Alm har tagit ut följande 19 spelare i matchtruppen (en ska bort före matchstart):
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Rasmus Lindgren, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Leonard Zuta, Gustav Berggren, Gustaf Nilsson, Leo Bengtsson, Viktor Lundberg, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Ali Youssef, Adnan Maric, Jasse Tuominen, Alexander Söderlund

Övrigt: 

IFK Göteborg vände och vann cupfinalen mot Malmö FF vilket betyder att Djurgården kommer få kvala till Champions League medans Hammarby, Blåvitt samt Malmö kommer få kvala till Europa League. 

Matchen: 

Plats: Tele2 Arena, Stockholm
Tid: 1 augusti 2020, kl 15.00
Domare: Bojan Pandzic 
TV: Kanal 5 och Dplay, från kl. 14.45 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-07-31 17:25:00
Author

Fler artiklar om Häcken