Örjans Vall, 2023-05-07 17:30

Halmstads BK - Häcken

Inför: Halmstads BK - BK Häcken

Inför: Halmstads BK - BK Häcken

Matcherna faller tätt nu. Efter veckans imponerande insats mot Djurgården så tar Häcken sig ner till Halland för att möta ett hårt pressat Halmstad med ambitionerna om att matcha MFF:s segertåg. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!


Halmstads BK

Det har varit en mycket märklig start på säsongen för HBK. Den har inneburit segrar mot både Djurgården och AIK, men även bottennapp som förluster mot BP, och den förnedrande 6-1-förlusten mot Elfsborg i förra omgången. Redan nu är det folk som ropar på tränare Haglunds avgång.

Att komma till Örjans Vall är aldrig en picknick, men ifall man någonsin ska ta sig dit känns nu som ett ypperligt tillfälle. I Halmstads senaste sejour i Allsvenskan släppte man endast in 26 mål, efter sex omgångar 2023 har man redan släppt in 14. Häpnadsväckande fakta!

Truppen
Ej offentliggjord ännu

Potentiell startelva (4-4-2):
Nilsson; Ofusu-Ayeh, An.Johansson, Wallentin, Friberg; Ahlstrand, Karlsson, Al-Ammari, Boakye; Granath, Al.Johansson

BK Häcken

Häcken lär komma in i matchen mot Halmstad med bra självförtroende. Efter en första halvlek mot Djurgården där man inte kom upp i nivå, blåste man “blåränderna” av banan i den andra halvleken. Avsaknaden av Ibrahim Sadiq har inte blivit så stor som man befarade först, detta mycket tack vara Lars Olden Larsens prestationer. Norrmannen står nu på fyra mål och fem assist efter ytterligare två fullträffar i veckans match. Häcken visade även sin styrka från fasta situationer, och Even Hovland nätade även han två gånger om.

Trots att Häcken har spelat så bra som de har gjort, så måste jag medge att det är nervöst att vara Häcken-supporter just nu. Skadeläget är alltjämt mörkt, trots att nyckelpjäser som Ibrahim Sadiq och Johan Hammar snart är tillbaka på planen igen. Det som skrämmer mig är maj månads täta matchande. Det kommer vara viktigt att rotera spelare så att det inte uppstår ännu fler förslitningsskador inför sommarens europaspel. Positivt var att Momo Sonko var tillbaka mot Djurgården i veckan, och att inga spelare gick av skadade. 

Häcken har redan besegrat Halmstad en gång i år. 2-1 blev det efter dubbla mål av Benie Traore, och det var en match som Häcken lika gärna hade kunnat vinna med 6-1. Ifall utfallet ska bli detsamma under söndagen gäller det bara att hålla koncentrationen, och nöta ner Halmstad på precis samma sätt som de har gjort med de flesta av de andra lag som de har mött under upptakten av säsongen.
Filip Trpcevski, Ali Youssef, Blair Turgott och Tobias Sana är långtidsskadade och följer tidigare kommunicerad tidsplan.

Franklin Tebo är i gång och tränar individuellt ute på plan efter sin fotskada. Han väntas vara tillbaka i juni. Simon Gustafson har en muskelskada i höften och följer sin rehabträning, där han nu börjat träna individuellt ute på planen. Ibrahim Sadiq är tillbaka i full träning med laget efter sin bristning i baksida lår men är inte tillgänglig för spel mot Halmstad. Johan Hammar går in i lagträning nästa vecka.

Truppen:
Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Tomas Totland, Valgeir Fridriksson, Even Hovland, Simon Sandberg, Kadir Hodzic, Kristoffer Lund, Samuel Gustafson, Mikkel Rygaard, Romeo Amane, Pontus Dahbo, William Nilsson, Sigge Jansson, Oscar Uddenäs, Benie Traore, Ola Kamara, Momodou Sonko, Lars Olden Larsen

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson; Fridriksson, Sandberg, Hovland, Lund; Rygaard, Sa.Gustafson, Amane; Uddenäs, Traore, Olden Larsen

De fem senaste matcherna mellan lagen:
2023: BK Häcken - Halmstads BK 2-1
2021: BK Häcken - Halmstads BK 2-3
2021: Halmstads BK - BK Häcken 1-0
2017: Halmstads BK - BK Häcken 0-3
2017: BK Häcken - Halmstads BK 2-1

Melvin Malmberg2023-05-06 17:46:00
Author

Fler artiklar om Häcken