Tele2 Arena, 2021-05-30 14:30

Hammarby - Häcken

Inför Hammarby IF - BK Häcken

Inför Hammarby IF - BK Häcken

I morgon kan klubben bärga sin tredje titel på sex år. Det har blivit dags för cupfinal borta mot Hammarby och nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!


Hammarby IF

Kan ta sin första cuptitel någonsin, och sin andra titel totalt vid seger imorgon. Man har spelat två cupfinaler tidigare, 1977 mot Öster och 2010 mot Helsingborg. Båda gångerna åkte man på förlust med 0-1. 

I Allsvenskan har man spelat sådär i år och placerar sig just nu på åttondeplats i tabellen. I cupen har man presterat betydligt bättre där man först tog sig förbi gruppspelet efter vinster mot AFC Eskilstuna (4-1), Oskarshamn (3-0) och AIK (3-2). I slutspelet har man besegrat både Trelleborg och Djurgården under förlängning och är nu klara för cupfinal.

Ryktena florerar fortsatt ordentligt i Bajenland. Enligt Aftonbladet kommer tränare Stefan Billborn att få sparken oavsett utgång av matchen imorgon, något som sportchef Jesper Jansson senare dementerade starkt. På spelarfronten ryktas båda mittbackarna Björn Paulsen och och Niklas Moisander vara nära att skriva på för klubben i sommar. 

Hammarby ser ut att vara helt skadefria till morgondagens match och har heller inga avstängningar i truppen. 

Trolig startelva i matchen: (1-4-2-3-1)
Dovin - Sandberg, Fenger, Fjóluson, Jeahze - Bojanic, Andersen - Amoo, Khalili, Ludwigsson - Selmani

En djupgående analys av Hammarby 2021 går att läsa här.

BK Häcken

Efter den tröga säsongsinledningen i Allsvenskan kanske inte cupspelet ligger så färskt i minnet för så många. Där spelade vi betydligt bättre och efter vinst mot Dalkurd respektive Gauthiod och kryss mot Helsingborg i gruppspelet avancerade vi till kvartsfinal där IFK Norrköping väntade. Där blev det en gulsvart vinst med 3-2 och i semifinalen stod Superettanlaget Västerås SK på andra sidan, en match som vi vann med trygga 3-0. 

Eftersom att vi redan kvalificerat oss till Europa Conference League-kval genom vår tredjeplats i Allsvenskan 2020 så kommer Djurgården att få den kvalplatsen (som en cupvinst vanligtvis för med sig) vid gulsvart seger i morgon. Vinner Hammarby så erhåller de givetvis den platsen. 

I det senaste allsvenska mötet med Hammarby, för snart fyra veckor sedan, spelade BK Häcken bra i den första halvleken och gick även in till halvtidsvila med en välförtjänt 1-0-ledning. En ledning som inte stod sig många minuter i den andra halvleken då vi klappade ihop spelmässigt och matchen slutade 1-1. 

Rasmus Lindgren är vadskadad och kommer inte kunna spela imorgon. Martin Olsson hämmas fortfarande av sin skada, och finns inte heller med i matchtruppen. 

Peter Abrahamsson (korsband), Jasse Tuominen (korsband), Yannick Adjoumani (lår), Samir Maarouf (lår), Martin Olsson (vad), Rasmus Lindgren (vad) och Ture Widestrand (huvud) missar morgondagens match.  

Andreas Alm har tagit ut följande 21 spelare i matchtruppen där tre kommer plockas bort före matchstart:
Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Joona Toivio, Valgeir Fridriksson, Godswill Ekpolo, William Milovanovic, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Patrik Wålemark, Bénie Traore, Tobias Heintz, Alexander Jeremejeff, Ali Youssef, Jack Lahne, Erik Friberg, Daleho Irandust, Leonardo Farah Shahin.

Övrigt: 

Det var i tisdags som det efterlängtade beskedet kom. Från och med den 1 juni kommer 500 personer att släppas in på våra fotbollsarenor runt om i landet. Från och med den 1 juli kommer publiktaket att stegras till 3000 personer, vilket i praktiken innebär att alla säsongskortsinnehavare i BK Häcken kommer kunna se vår nästa hemmamatch på plats. 

Matchen: 

Plats: Tele2 Arena
Tid: 30 maj 2021, kl 14.30
Domare: Kaspar Sjöberg
TV: Cmore och SVT, från kl. 14.15

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2021-05-29 18:05:00
Author

Fler artiklar om Häcken