Platinumcars Arena, 2022-04-20 19:00

IFK Norrköping - Häcken

Inför: IFK Norrköping - BK Häcken

Inför: IFK Norrköping - BK Häcken

Efter derbysmällen som Häcken fick bevittna i helgen är det dags för allsvensk fotboll igen, denna gången står IFK Norrköping för motståndet. Förutsättningarna för onsdagens match finner ni nedan!

IFK Norrköping

Norrköpings har fått en säsongsstart som är lik den Häcken fick förra året. Tre omgångar förkunnar att IFK Norrköping sitter på noll poäng och är på fjortonde plats i den allsvenska tabellen. Premiärförlusten mot Varberg följdes upp med ytterligare smällar mot AIK och Djurgården, och nu när de ställs mot Häcken är det nödvändigt för dem att de svarar upp mot förväntningarna och tar säsongens första poäng. 

Norrköping har inlett säsongen med en trebackslinje (eller fembackslinje), med Häcken-bekante Godswill Ekpolo som en av de tre mittbackarna. Tränare Rikard Norling skulle nog kunna få börja känna lite hetta om matchen inte går så som Peking-fansen hoppas. Men ansvaret ligger inte endast på Norling utan det gäller att hans spelare börjar prestera också. Kaptenen Christoffer Nyman har ett stort ansvar på sig när det gäller att göra målen, men för tillfället är han iskall. Han missade i djurgårdsmatchen straff när Peking hade möjligheten att göra 2-0, och i praktiken stänga matchen och kamma hem poängen. Istället kunde Djurgården vända och vinna med 2-1, och Nymans kyla är något som vi Häcken-fans inte tackar nej till!

Jonathan Levi spräckte sin, och Norrköpings, nolla senast mot Djurgården, och det kommer åtminstone föra med sig en gnutta självförtroende till spelaren. Om han spelar till sin fulla förmåga kan han ha det rätt kul mot Häckens ytterbackar som inte har imponerat under säsongsinledningen. Nigerianen Ishaq Abdulrazak är även han en spelare vi bör se upp för. 19-åringen är numera gjuten i Pekings startelva, och spelade varje match under förra säsongen. En väldigt nyttig spelare som går att använda på massor av olika positioner; förra säsongen var han framför allt wingback men har i år inlett som innermittfältare.

Truppen:
Trupp ej offentliggjord ännu.

Potentiell startelva (3-4-3):
Jansson
Wahlqvist, Dagerstål, Ekpolo
Eid, Abdulrazak, Ortmark, Carlos
Levi, Nyman, Markovic

BK Häcken

Derbyt mot IFK Göteborg tog död på allt hopp och alla förväntningar som hade byggts upp i de två första omgångarna. En dålig insats där många av de inblandade spelade en huvudlös fotboll som straffade oss dyrt i slutändan. Nu hoppas vi på att studsa tillbaka med en seger mot ett Norrköping som har haft det tufft i säsongsinledningen och än så länge är poänglösa.

För att vi ska kunna studsa tillbaka på bästa möjliga sätt är det vissa saker som behöver falla på plats. Kreativitet på mittfältet. Rygaard var svag senast, och bidrog inte med så mycket kreativitet framåt. Berggren måste också växla upp ett hack om han inte ska bli utkonkurrerad av Friberg, speciellt nu när han har ett större ansvar offensivt sätt. En annan ska som måste bli bättre mot Norrköping är understödet för Jeremejeff. Framåt slutet i Blåvitt-matchen började vi spela på ett sätt som gick emot Högmos ideologi på alla sätt och vis. Långa bollar på Jeremejeff som var tänkt att fästa bollen på offensiv mark och sedan göra allt på egen hand. Om vi ska få ut lika mycket av Jerre som vi fick mot AIK så måste mittfältarna vara beredda att möta och vara spelbara. Det kommer nästan aldrig fungera för Jeremejeff att vända upp med en back i ryggen och skjuta själv. Stabila insatser från ytterbackarna är även det fundamentalt. Kadir Hodzic startdebut senast var en debut som kommer gå till Häcken-historien på helt fel grunder, och gjorde en rakt igenom dålig insats innan han satt den berömda pricken över i:et igenom att få ett rött kort. Lunddal Fridriksson har visat teckan på förbättring i begynnelsen av den här säsongen, men håller inte än om man ska vara uppe i den yttersta toppen och härja. 

Efter en lång period där Häcken hade det förtvivlat svårt att besegra Norrköping så verkar det som att de har knäckt koden, och har nu sammanlagt fem raka segrar mot Norrköping i alla turneringar. Senaste matchen mot Peking var kanske hela fjolårets stora höjdpunkt. 5-0 på Bravida Arena, en match där Patrik Wålemark var helt otrolig.

Ali Youssef och Benie Traoré är långtidsskadade. Samir Maarouf och Ibrahim Sadiq har en känning i låret. Samuel Gustafson vilas efter en smäll på hälen. Kadir Hodzic är avstängd och Kristoffer Lund är tillbaka i truppen efter sin skada.
 
Truppen:
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Even Hovland, Tobias Carlsson, Johan Hammar, Alexander Faltsetas, Valgeir Fridriksson, Franklin Tebo Uchenna, Kristoffer Lund, Leo Bengtsson, Tomas Totland, Gustav Berggren, Mikkel Rygaard, Oscar Uddenäs, Filip Trpcevski, Erik Friberg, Romeo Amane, Lars Olden Larsen och Alexander Jeremejeff.

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson
Lunddal Fridriksson, Hammar, Hovland, Lund
Berggren, Friberg, Rygaard
Uddenäs, Jeremejeff, Bengtsson

 

Melvin Malmberg2022-04-19 20:29:10
Author

Fler artiklar om Häcken