Inför: Kalmar FF – Djurgårdens IF

Inför: Kalmar FF – Djurgårdens IF

Efter att ha spelat oavgjort i sista gruppspelsmatchen mot Halmstad väntar nu en tuff match mot Kalmar på bortaplan.

Djurgården har i sina träningsmatcher gradvis spelat bättre och bättre vilket har gjort att förväntningarna på laget har stigit inför tävlingsmatcherna. När väl cupen startade kändes det dock som att laget hade tagit ett steg tillbaka och laget har verkligen inte imponerat trots att motståndet i cupspelet har varit ganska beskedligt. I den sista gruppspelsmatchen mötte Djurgården ett Halmstad som inte hade något att spela för då de inte hade någon möjlighet att gå vidare från gruppen. Trots det så kändes Halmstad minst lika motiverade som Djurgården och i slutet av matchen var det gästerna som låg närmast segern när man kom till några hyfsade målchanser.

Att spelet inte är perfekt är något som man måste ha förståelse för så här tidigt på säsongen. Det som dock oroar är lagets oförmåga att förändra matchbilden. Ofta kan man tidigt i matchen se hur det kommer se ut under resterande tid. Istället för att göra som tillexempel Varberg ofta gör där Jocke Persson kan byta tre spelare redan i paus för att få till en ordentlig förändring så väntar Djurgården oftast tills det är någonstans kring tjugo minuter kvar innan man gör några större förändringar. Ifall det är så att tränarna ser tendenser till förändring under matchen så kan det vara ett skäl till att låta de som startat få fortsätta. Men i alla de fall där inga tendenser har kunnat skönjas så är det minst sagt märkligt varför tränarna har denna ovilja till att förändra i ett tidigare skede.

Kalmar har haft en ganska stor omsättning av spelare sedan förra säsongen och därför fanns det på förhand vissa frågetecken för hur lång tid det skulle behövas för att få med alla de nya spelarna på Rydströms idéer. Att det skulle ta lång tid att sätta spelet är dock inget som Kalmar har visat. I gruppspelet i cupen har Kalmars spel tvärtom sett mycket bra ut så omställningen verkar ha gått snabbt för de nya spelarna när det gäller att ta till sig Rydströms direktiv. Man gick rent i gruppselet och i den sista matchen så städades Sirius av på ett mycket imponerande sätt. Med detta i åtanke så borde Djurgården vara varnat för att ifall man inte lyckas prestera en toppmatch så kan cupäventyret vara slut redan efter den första slutspelsmatchen.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Läget känns bra. Vi har haft ett par spelare som varit lite krassliga i övrigt är vi i bra form och vi har dämpat träningsbelastningen lite grann den här veckan. Tidigare har vi kört väldigt tufft men nu borde alla vara pigga inför matchen på lördag. Kim har också samlat på sig lite tankar efter sista gruppspelsmatchen mot Halmstad.
– Jag tycker att vi slarvar en del på slutet i vårt försvarsspel, vilket vi förhoppningsvis ska kunna rätta till. I övrigt så handlar det om att framförallt bli skickligare i passningsspelet men även i beslutsfattandet. Vi har fortfarande problem med rytmen när vi anfaller - när det ska gå riktigt fort och när vi ska ha mer tålamod i vårt spel. På samma sätt har vi inte riktig fart in i de avgörande områdena utan hoppas att bollen ska komma till oss. Det måste vi ändra på så att vi är mer aktiva i vissa moment.

Jesper Löfgren och Gustav Wikheim är icke tillgängliga för truppen. I övrigt är resten friska och tillgängliga för spel.

Kim Bergstrand om Kalmar:
– Kalmar är rätt så luriga. Vi har ju gjort ganska bra resultat mot dem men sist hade vi jättejobbig mot dem hemma fast vi ledde med 3-0. De är duktiga och har en väldigt tydligt spelidé som de är konsekventa och skickliga i. Man brukar få jaga en hel del boll om man inte gör saker och ting rätt. Så det krävs en kombination i att kunna vara lite mer aggressiv men även avvaktande när det behövs, säger Kim som är väl medveten om de truppförändringar som skett i Kalmar.
– Det återstår att se hur det påverkar men jag tycker att de har gjort kloka värvningar utifrån hur de vill spela fotboll. Det sker ju förändringar i alla trupper och av det jag sett hittills av Kalmars nyförvärv så verkar det vara bra tillskott.

Trolig startelva:   

 
 
Matchstart: 13:00   
Plats: Guldfågeln Arena 
Sänds på: C More   
 

Jesper Rundin2022-03-12 00:23:00
Author

Fler artiklar om Djurgården