Eleda Stadion, 2020-09-27 14:30

Malmö FF - Häcken

Inför Malmö FF - BK Häcken

Inför Malmö FF - BK Häcken

Imorgon väntar årets viktigaste match när det har blivit dags för seriefinal borta mot Malmö FF. Imorgon klockan 14.30 så startar fighten på Eleda Stadion och nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!


Malmö FF

Allsvenskan samtidigt med kvalspel i Europa League har inte riktigt funkat för Malmö FF som har tappat flera poäng i ligan den senaste tiden. På de fem senaste matcherna har man endast tagit sex ynka poäng och har bland andra tappat poäng mot lag som Mjällby och Örebro. Malmö ska aldrig underskattas, men om det är någon gång som man vill möta dem så är det nu!

En förklaring till de mindre bra resultaten för skåningarnas del är de tunga skadeproblemen i truppen där målvakten Johan Dahlin och kaptenen Anders Christiansen inte har kunnat medverka de senaste matcherna. Dahlin missar även matchen imorgon medan Christiansen är osäker. I dagarna ryktades det om att Johan Dahlin kommer att missa resten av säsongen, men detta är inget som Malmö FF har gått ut med. 

Senaste matchen i Allsvenskan för malmös del slutade 1-1 borta mot Norrköping efter en sen (och viktig, sett ur häckenögon) kvittering av östgötarna. Senaste matchen spelade Malmö dock i torsdags där man slog ut kroatiska Lokomotiv Zagreb med hela 5-0 i Europa League-kvalets tredje av totalt fyra stycken kvalrundor. Skåningarna har alltså bara fått två vilodagar, medan vi har fått fem dagar sedan matchen i måndags. 

Johan Dahlin är skadad och missar morgondagens match, eventuellt även Anders Christiansen. Lasse Nielsen är avstängd. 

BK Häcken

Säsongens absolut viktigaste match för Bollklubben spelas imorgon. Känslan är att vid vinst så är vi med i allra högsta grad i racet om Lennart Johanssons pokal, medan vid ett oavgjort resultat eller vid en förlust så sticker MFF iväg. Om gubbarna skulle lyckas plocka hem samtliga tre poängen så kan detta bli en riktigt, riktigt rolig höst och vinter.

Trots kryss i de två senaste matcherna så har vi fortfarande en uppåtgående trend där vi skapar många målchanser och släpper in få mål. Nio gjorda mål, fyra insläppta och 14 inspelade poäng under de sex senaste matcherna är ett styrkebesked och det är ett måste att ha sådana perioder för att kunna vinna titeln. 

Startelvan imorgon känns inte lika självklar som den kanske har varit de senaste matcherna. Är det läge att spela defensivt starka Sverrisson? Väljer Alm att spela kliniska Wålemark eller tuffa och starka Yasin på högerkanten? Jasse Tuominen som har producerat poäng i tre matcher i följd, eller den norska stjärnvärvningen från Haugesund? Oavsett vilka som spelar så vill jag se en taktisk monstermatch och ett gulsvart lag som älskar att spela den här typen av matcher och som går för tre poäng, vilket är högst, högst nödvändigt om doften av guld ska smyga sig in på Hisingen. 

Akademins kanske största talang, som numera tillhör A-truppen, Imam Jagne sägs vara nära Premier League-klubben Everton. Uppgifter som stämmer enligt sportchef Sonny Karlsson, även om det inte är helt färdigt än. Övergångssumman ryktas landa kring 15 miljoner kronor.

Tidigare idag så kom ett mycket tråkigt besked i att Leo Bengtsson är skadad och missar inte bara matchen imorgon, utan ca 4-6 veckor enligt Andreas Alm. Tungt avbräck i guldjakten! Istället får Samir Maarouf (01:a) chansen i morgondagens trupp. En offensiv spelare som spelar som tia eller på kanten, och som även ska ha en riktigt bra högerfot!

Peter Abrahamsson (korsband), Ali Youssef (yttre ledband), Leo Bengtsson (höften) och Jakob Hedenquist (oklart) är skadade och missar matchen. Inga avstängningar i truppen. 

Andreas Alm har tagit ut följande 20 spelare i matchtruppen (två ska bort före matchstart):
Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Tobias Carlsson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Alexander Søderlund, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Samir Maarouf, Kevin Yakob

Övrigt:

Efter djurgårdens uttåg ut ur Europa League-kvalet så har ett nytt datum spikats för den uppskjutna matchen mellan Häcken och Djurgården. Matchen spelas den 28 oktober kl. 19.00. 

I dagarna kom ryktena om att den nederländska vänsterbacken Mauro Savastano, 23 ska få chansen att träna med BK Häcken och visa upp sig för ledarteamet. Savastano har tidigare spelat i AZ Alkmaars akademi. Spännande uppgifter som kanske även tyder på att det ska in en ytterback snart. 30 september (onsdag nästa vecka) är den sista dagen som det fortfarande är möjligt för svenska klubbar att skriva kontrakt med kontraktslösa spelare. 

Matchen: 

Plats: Eleda Stadion, Malmö
Tid: 27 september 2020, kl 14.30 
Domare: Mohammed Al-Hakim
TV: Dplay, från kl. 14.00

Så får Malmö däng!

Lucas Werdelin L.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-09-26 17:35:00
Author

Fler artiklar om Häcken