Borlänge Energi Arena, 2024-04-21 15:00

Brage - Landskrona

Janne Mian inför Landskrona: ”Jag vill se att vi bjuder upp när vi har boll!”

Janne Mian inför Landskrona: ”Jag vill se att vi bjuder upp när vi har boll!”

Inför söndagens toppmatch mot Landskrona BoIS tog vi ett litet snack med Brages tränare Janne Mian.

När vi når Janne har laget precis avslutat lördagens träning och spelarna har fått veta vilka som blivit uttagna i truppen. 

Vad skiljer sig mot truppen mot ÖIS? 
- Jacob Stensson är tillbaka efter skada och ersätter Izountouemoi. Även Bernadini är tillbaka och kliver in istället för Emrik. 
Arvidsson har sett het ut i de senaste matcherna och kan avsluta på ett sätt som man hade velat se mer av hos våra anfallare. Är han lika het på träningarna? 
- Absolut, Johan har tagit stora kliv inte bara i sina avslut utan också i sitt sätt att hota i djupled med sina löpningar och också en del i sitt defensiva spel. Det är riktigt kul att se hans utveckling! 
Som supporter har jag ofta känt mig frustrerad när jag ser våra avslutslägen. Tränar ni avslut på träningarna? 
- Ja självklart, det finns väl inget lag i varken Superettan eller Allsvenskan som inte jobbar med sina avslut. Det kan handla om hur man ska komma in i boxen eller på vilket sätt man ska komma till avslut. Vi har inte pengar att köpa in en färdig anfallare utan måste utveckla våra spelare. De har olika bakgrund och erfarenheter, Tot Wikström har spelat i Allsvenskan, Ieltsin och Kevin kommer från division två och Ömür Pektas har visserligen gjort några matcher med Varberg men har i huvudsak spelat i division ett. Alla har samma utvecklingsmöjligheter, men alla når inte hela vägen i sin karriär. 
Hur ser du på Landskronas inledning av säsongen? 
- De har varit bra, framförallt i deras spel med boll. De har en djupledsgående kant och en som dom bygger spelet ifrån, men det finns också brister i deras defensiv som vi ska försöka utnyttja. 
Vad vill du se från Brages håll i den här matchen? 
- Jag vill framförallt se att vi bjuder upp när vi har boll! Vi har inlett säsongen ganska bra men jag vet att vi har mer potential. Jag har väntat på att vi ska få visa vad vi kan i det offentsiva spelet och jag hoppas få se det imorgon. I försvaret hoppas jag att vi kan visa tålamod och stå upp mot deras duktiga offensiva spelare. 

Senaste lagen möttes var i höstas på Landskrona IP. Då vann Landskrona med hela 3-0 varav alla målen gjordes i andra halvlek. Däremot vann Brage sin vårmatch hemma på Domnarvsvallen mot skåningarna förra året med 2-1, där Samo och Ieltsin satte varsin balja. 

Truppen mot Landskrona: 
1. Viktor Frodig 
2. Alexander Zetterström
3. Eirik Asante Gayi
5. Oskar Ågren
6. Adil Titi
7. Emil Tot Wikström
8. Jacob Stensson
9. Kevin Nyarko
10. Gustav Berggren
11. Johan Arvidsson
12. Ieltsin Camoes
13. Andre Bernadini
17. Pontus Jonsson
19. Ömür Pektas
20. Filip Sjöberg
21. Henry Sletsjoe
22. Cesar Weilid
23. Christopher Redenstrand
 

Anders Lindahl2024-04-20 13:11:00
Author

Fler artiklar om Brage