Joels kanonvolley fixade poäng mot Häcken!
Joel Nilsson gjorde sitt första allsvenska mål idag.

Joel Nilsson gjorde sitt första allsvenska mål när han fixade det viktiga 1-1-målet hemma mot BK Häcken.

Mjällby och Häcken spelade 1-1 i dagens match på Strandvallen, vilket måste anses rättvist. Vi fick se Löken på mittfältet, Moro på topp och Klinkenberg i backlinjen. Detta var ändringarna i laget jämfört med laget som tog poäng mot Halmstad. Mjällby började också bäst i matchen de första 20 minuterna och skapade massor av hörnor och nästanchanser. Häcken hade en straffsituation och Patrik Wålemark hade första halvleks bästa chans när han fick till ett bra skott på Jeremejeffs inspel från högerkanten. Men Bergström hade Mjällbys bästa chans i 34e när han tråcklade sig genom försvaret, men skottet blev för löst. Precis innan pausvilan blev det kaos i Häckenförsvaret när Lökens frisparkslyra var nära att stötas in av såväl Björkander som Klinkenberg och Bergström.

Häcken kom ut bra i andra och Patrik Wålemark hade ett jättefint läge i 47e, men Samuel Brolin räddade. Ja, Samuel Brolin gjorde massor av fina räddningar idag och gjorde nog sin bästa match i Mjällbytröjan så här långt. Andra halvlek blev mer händelserik och öppen på chanser och det var konstigt att det stod 0-0 så länge. Men i 68e kom så första målet när Alexander Jeremejeff sprang sig fri i en kontring. Det såg ut som ett misslyckat försök att ställa honom offside från Mjällbyförsvaret. Skyttekung Jeremejeff visade klass och satte 0-1 för Häcken. Men ledningen blev inte långvarig. I 74e minuten fick Mjällby vänsterhörna och Häcken nickade bort den, men inte bättre än att den gick ut till Joel Nilsson, som drog till på volley. Och vilken volley och vilket mål av Joel! Mycket snyggt och skönt för Joel att få göra sitt första allsvenska mål. Både lagen gjorde ett flertal byten, bland annat kom Manzambi in istället för Moro. Mjällby fick energi efter målet och låg på, utan att få till sista inlägget eller passningen. Istället höjde sig Häcken sista 10 minuterna och hade några rejäla chanser. Inhoppande Milovanevic i 89e och Falsetas i 93e var framme och skapade bra chanser. Men det slutade 1-1 och jag tycker det var rättvist. Det finns fortfarande en del att hämta i offensiven för Maif, även om matcherna mot Halmstad och Häcken har visat tecken på förbättring av det offensiva spelet. Närmast väntar en svår bortamatch mot AIK.