Kalmar kom ingenstans - Mjällby vann på Fredriksskans!
Jacob Bergström var bäst i Mjällby AIF i dagens match.

Kalmar FF och Mjällby AIF spelade en ganska dålig träningsmatch med få målchanser. Men det var ändå bortalaget som vann med 2-0.

Mjällby tog en komfortabel bortaseger mot Kalmar i dagens bortamatch på Fredriksskans. Kalmar började bäst första kvarten och hade bollinnehavet, vann flest dueller och Mjällby hade svårt att få igång något eget spel. Trots Kalmars fina inledning skapade man endast en halvchans och överlag var hemmalaget trubbigt i offensiven under hela matchen. Mjällby fick i mitt tycke en billig straff i 17e minuten, när ett högerinlägg från Joel NIlsson var på väg att rinna ut över kortlinjen till inspark. Piotr Johansson och Jacob Bergström krokade dock i varandra i samband med inlägget och Bergström föll och domaren pekade på straffpunkten. Löken tog hand om straffen på ett säkert sätt och bortaledningen var ett faktum. Tio minuter senare var Löken inblandad även  i 0-2-målet när hans höga inlägg från vänsterkanten hittade Jacob Bergströms panna. Bergström var stark i duellen och nickade mycket säkert in bollen i bortre stolpen. Jacob Bergström var Mjällbys bäste spelare idag. Andra halvlek blev mer av ett ställningskrig, där Mjällby bevakade sin ledning. Kalmar skapade inte mycket, även om man fick in lite mer offensivlusta genom alla sina sex byten. Mjällby då? Ja, det fanns en del omställningslägen, men anfallsspelet och passningsspelet i synnerhet var slarvigt, då det fanns många lägen att kunna såra Kalmars backlinje med vassa kontringar. Sammantaget en ganska dålig fotbollsmatch - där Mjällby AIF trots allt vann och gjorde det rättvist med 2-0.