Mjällby tappade två poäng i slutsekunderna mot Kalmar!
Moses Ogbu gjorde ledningsmålet för Maif.

Mjällby hade 2-0 en bit in i andra halvlek, men Kalmar kom tillbaka och kvitterade sent, men rättvist mot Maif.

Mjällby ville gärna studsa tillbaka efter tre raka förluster och storförlusten senast mot Elfsborg. Försvarsspelet var överlag bättre än senast, kämpainsatsen var bra, även om spelet sett över hela matchen inte var på topp. Ett litet steg i rätt riktning, även om det inte känns så direkt efter att ha tappat 2-0 till 2-2 i slutsekunderna. Helt ärligt var det rättvist med oavgjort. Kalmar hade mycket bollinnehav och var hela tiden farliga på inläggslägen, hörnor och frisparkar. Marko Johansson var tillbaka i målet och höll på att ställa till det direkt genom klantig bollbehandling efter en hemåtpass. Kalmars Alexander Ahl Holmström hade en hyfsad nick över i 22e minuten, ännu en gång efter en fast situation för Kalmar. Mjällby var nära och hade en boll inne i 29e, men målet blev avvinkat för offside. Ledningsmålet kom för hemmalaget i 39e. En lång studsande boll, där mittbackarna i Kalmar gick bort sig i en nickduell med Moro, som fick fram bollen till Ogbu, som satte 1-0. Närmast mål för bortalaget, var Viktor Elm, återigen efter en fast situation, när han nickade farligt precis innan paus. Marko Johansson fick slänga sig ned vid stolproten och göra en jättefin räddning. Kalmar tog över mer och mer i andra halvlek, men det kändes som Mjällby ändå hade hyfsad koll på läget. När Jeahzes läckra vänsterinlägg nickades i mål av Jesper Gustavsson -tänkte man att segern nog skulle bli gulsvart. Jättefint fotbollsmål där och kul att Jesper fick göra sitt andra mål någonsin i seniorsammanhang. Det första var ju också vackert - om ni kommer ihåg målet förra hösten på Vångavallen. Men relativt kort efter målet, i 68e kom Kalmars reducering. Edvin Crona dök upp vid bortre stolpen, Mjällbys vänsterstolpe, och stötte in målet, efter ett mönsteranfall av bortalaget. Kalmar tog över mer och mer och Romario hade ett bra läge, efter farligt inlägg från vänster. Det fanns möjligheter till kontringar för Maif vid flera tillfällen. Oftast gick de via store och starke Moses Ogbu, som gjorde en riktigt bra match idag. Han tar emot och fördelar bollar i en tydlig target-player-roll. Han är även vass med boll. Men mer än ett löst skott från Moro utanför straffområdet, blev det inte för hemmalagets del vad gäller målchanser mot slutet. Naturligtvis är det lite tillfälligheter när bollen studsar Kalmars väg och Aliti efter diverse felstudsar kan skjuta in 2-2. Samtidigt var Mjällby så klart ängsligt och rädda om sin poäng, efter flera insatser i rad utan poäng. Rättvist var det helt klart med kvittering - men oerhört tungt och snöpligt så klart!