Miller avstår framtida lön

Miller avstår framtida lön

Idag valde AIK och chefstränare Alex Miller att gå skilda vägar. Skotten meddelar samtidigt att han inte kommer yrka någon ersättning från AIK under nästa år, fastän han har ett gällande kontrakt och kan kräva lön.

AIK:s chefstränare Alex Miller avgick idag från sin tjänst, vilket klubben meddelade via ett pressmeddelande.
– Jag vill tacka spelarna för deras professionella inställning och också supportrarna som gav laget ett bra stöd när vi behövde det som mest, sa Alex Miller då.

Under eftermiddags höll sedan en presskonferens där skotten utvecklade sig kring varför han inte är kvar under 2011, fastän han har kontrakt. Framför allt känner han att inte har kontroll på vilka spelare som ska ingå under kommande år, och vilka som inte gör det. Och att det finns brister med kommunikationen inom klubben. Han saknar friheten att få bestämma själv.
– Jag känner att jag inte har kontroll över hur träningen ska genomföras eller vilka spelare som ska vara kvar eller komma till AIK, fastän det står i mitt kontrakt, sade Alex Miller.

Trots att Alex Miller har kontrakt över 2011, och teoretiskt kan kräva AIK på lön även under 2011 enligt honom själv, kommer han inte göra det.
- Jag kommer inte ta några kronor av AIK nästa år, fastän jag kan, förtydligar Miller och tillägger.

- Jag önskar AIK all lycka framöver och vill tacka alla supportrar för deras stöd när det var som tuffast.

Alex Millers egna ord från dagens presskonferens finns att se här.

 

Anders Nettelbladt2010-11-10 15:25:28
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen