Mjällby AIF-IFK Norrköping 0-1
Löken deppar efter förlusten mot Norrköping.

Mjällby åkte på en tung förlust hemma mot Norrköping och det offensiva spelet fortsätter att vara svagt för Maif.

Mjällby gjorde en svag insats i dagens hemmamatch mot Norrköping. Trots att Järdler hela tiden påpekar att laget ligger bra till i statistiken över excpected goals, kan jag inte se några sådana ljusa moln på Mjällbys fotbollshimmel. I första halvlek räknade jag till en riktig målchans. Jacob Bergström hade en bra nick på en hörna. Norrköping skapade desto mer, framförallt i första halvlek. Ishaq i bortalaget hade ett bra skott redan i tredje minuten och minuten efter kom Bergmann Johannesson loss och avslutet räddades av Brolin, men Sema nickade in returen. Det var inte mycket som fungerade för hemmalaget. Trots att defensivt skickliga Gustavsson/Gustavsson/Blomqvist/Löken på innermittfältet fanns på planen, vann Norrköping de flesta duellerna och hade periodvis ett 75-procentigt bollinnehav. Mjällby fick inte igång något spel alls i första, men det blev något bättre ju längre andra halvlek gick. Moro kom in, men kom ingenstans. Han försökte springa i djupled, men kom inte loss. Han försökte skarva till Joel och Bergström, men det kom alltid en försvarsfot emellan. Adam Petersson och Ludvig Carlius kom in på mitten och det blev inte mycket bättre för det. Mjällby kunde få lite större bollinnehav efterhand och skapade en del hörnor trots allt. I samband med en sådan, damp bollen ned till Blomqvist, som sköt högt över. Matchens bästa kvitteringschans fick Löfqvist i 85e när hans frispark utanför straffområdet träffade stolpen - stolpe ut. Maif försökte forcera och hade några hyfsade inlägg och några hörnor, men riktigt farligt var det inte. Norrköping kunde också i slutskedet kontrat in 0-2 och det hade inte heller varit orättvist.Norrköping vann matchen helt rättvist. En talande bild för det offensiva spelet var när Jacob Bergström i 59e minuten fick en fin boll och kom rättvänd strax utanför straffområdet. Skjut tänkte jag och alla på läktaren! Istället höll han inne med skottet och sökte ett bättre skottläge som inte kom och till slut blev det inget skott alls.
Det offensiva spelet måste upp flera nivåer nu - annars riskerar Maif att åka ur! Och vi hoppas väl alla att Hasse Larsson ännu en gång kan trolla som bara Hasse Larsson kan och fixa två offensiva nyförvärv inför fortsättningen av allsvenskan.
Närmast väntar en tuff bortamatch nästa helg mot Göteborg.