Mjällby förlorade mot Djurgården.
Mjällby var värda en poäng idag mot Djurgården.

Mjällby förlorade dagens hemmamatch mot Djurgården med 0-1 efter att Niklas Bärkroth nickat in matchens enda mål.

Bortsett från 2-3-förlusten mot Blåvitt för några omgångar sedan, så tycker jag inte Mjällby AIF förtjänat mer poäng i tabellen om man ser till hur spelet sett ut. Spelet har inte funkat alls, inte ens i de matcher man trots allt tagit poäng. MEN - i dagens match var man värda minst en poäng och det mot serieledarna Djurgården. Har inte sett någon match med DIF denna säsong, men kan tänka mig att detta inte var deras bästa match alls den här säsongen. Tvärtom gjorde Djurgården ingen bra match alls och ändå vann de med 1-0. Mjällby hade en jättechans redan  i 12e där Sarr hade perfekt skottläge precis framför målvakten, men tofflade bollen över målet. Ett mål där så kanske matchen slutat annorlunda. Djurgården hade ett markant övertag vad gäller bollinnehavet i första, men skapade ingenting förrän man gjorde 0-1 i halvlekens sista sekunder. Men det var ett kvalitetsmål på ett väl avvägt inlägg från Magnus Eriksson och ett fint nickmål vid bortre stolpen från Niklas Bärkroth. I första halvlek kändes det som Mjällby hade kunnat straffa Djurgården bättre i sina omställningar. Men lite för oprecist och långsamt i passningarna framåt, gjorde att det inte mynnade ut i några fler chanser. Men Mjällby höjde sig i andra halvlek och skapade lite mer än i första. Joel Nilsson hade ett volleyskott efter inlägg från Hodzic. Sarr hade ett vänsterskott över i ett kontringsläge, där Maif kom i ett 3 mot 2-läge. Maif gjorde fyra byten och tappade lite i tempo i samband med det, men kom tillbaka sista fem minuterna och trummade på med massor av inlägg, men Djurgården var och är kompakta och starka i defensiven och höll undan. För offensivt visade DIF inget i andra och de höll undan, tog tre poäng och gick därmed upp i serieledning. Mjällby tog flera steg framåt och den här gången var man värda mycket mer. Närmast väntar Djurgården igen, den här gången på bortaplan.