Nedräkning inför Allsvenskan 2021: Malmö FF

Nedräkning inför Allsvenskan 2021: Malmö FF

Vi rullar vidare i spaningen på motståndarlagen inför Allsvenskan och stannar idag till vid de regerande mästarna Malmö FF! Jag ger mina förväntningar på truppen man besitter, förklarar varför jag älskar Marko Johansson och tippar även en slutplacering i Allsvenskan 2021.


Slutplacering 2020: 1:a

Arena: Eleda Stadion (om de inte hunnit byta namn ytterligare en gång)
Kapacitet: 22 500
Publikrekord: 24 148
Byggår: 2009

Övergångsfönstret: 
Nyförvärv: Melker Ellborg (mv, uppflyttad till A-laget), Noah Eile (b, uppflyttad till A-laget), Pavle Vagic (b, Jönköpings Södra, åter efter lån), David Edvardsson (mf, uppflyttad till A-laget), Mubaarak Nuh (mf, uppflyttad till A-laget), Romain Gall (mf, Örebro, åter efter lån), Veljko Birmancevic (mf, Cukaricki), Antonio Colak (fw, PAOK, lån), Sebastian Nanasi (fw, Varbergs Bois, åter efter lån), Patriot Sejdiu (fw, Dalkurd, åter efter lån)
Förluster: Dusan Melicharek (mv, klubb ej klar), Rasmus Bengtsson (b, klubb ej klar), Linus Borgström (b, Falkenberg, lån), Behrang Safari (b, slutat), Samuel Adrian (mf, Falkenberg, lån), Arnor Traustason (mf, New England Revolution), Isaac Kiese Thelin (fw, Anderlecht, åter efter lån), Marcus Antonsson (fw, Halmstads BK, lån)
Kommentar: Colak som lånas in från grekiska PAOK är den tydliga och raka ersättaren till Isaac Kiese Thelin som har lämnat efter sina 14 mål under förra säsongen. Utöver det så har man värvat in Veljko Birmancevic, 23, för runt tio miljoner kronor. I övrigt har man mest plockat underifrån. Truppmässigt så tycker jag inte att man har tappat så jättemycket kvalitet jämfört med i fjol. Totalt sett så tycker jag man har en ungefär lika bra trupp som man hade under 2020. 

Före detta gulsvarta spelare: Oscar Lewicki
Spelare i Häcken med historik i Malmö FF: Johan Hammar, Erik Friberg, Alexander Jeremejeff
Spelare vi gillar: Marko Johanssons förmåga att bjuda på blundrar och vara en starkt bidragande orsak till tappade MFF-poäng är något som välkomnas starkt i vår egen jakt på den absoluta toppen i ligan.
Spelare vi ogillar: Ola Toivonen. Grisigare spelare får man leta efter. Armbågen på Eric Smith från i somras visar nu inte bara att MFF är förbundets nya kelgris utan även att Ola Toivonen är ligans fulaste spelare. Har även, konstigt nog, svårt att själv ta emot smällar. 

Så gick matcherna mot BK Häcken under Allsvenskan 2020:
I den andra omgången kom Malmö FF på besök till Hisingen men man gjorde detta utan storstjärnan Isaac Kiese Thelin som när som helst väntade tillökning i familjen. Matchen var ganska jämn till en början, men efter 23 minuter kunde Guillermo Molins ge Malmö FF ledningen efter en dundertabbe av Faltsetas som serverade Molins ett friläge. Malmö tog över mer och mer och i halvtid var det besvikna Häcken-spelare. I början av den andra halvleken växlade Bollklubben upp och skapade fler målchanser, men utan utdelning. I slutet av matchen gjorde Andreas Alm allt för att försöka få till en kvittering och bytte bland andra in Adnan Maric, Viktor Lundberg och Ali Youssef. Det skulle till slut bära frukt. I den 92:a matchminuten skarvade Adnan Maric vidare en hörna till Joona Toivio som satte dit 1-1 mellan benen på Johan Dahlin i Malmömålet och fastställde slutresultatet. 

I den 22:a omgången åkte BK Häcken ner till Skåne och en vinst var mer eller mindre ett måste för att fortfarande ha en vettig chans på guldet. Gulsvart inledde starkt under de allra första minuterna men i Malmös första anfall kunde Ola Toivonen distinkt trycka dit 1-0 bakom Pontus Dahlberg efter ett taffligt försvarsspel av den annars så stabila Joona Toivio. BK Häcken tappade ganska snart huvudet och endast åtta minuter senare målade Isaac Kiese Thelin för elfte gången i år när han sköt 2-0 till MFF. Malmö tog över spelet mer och mer och i den 51:a matchminuten gjorde Kiese Thelin sitt andra mål för dagen och punkterade matchen genom att sätta dit 3-0. Resterande delen av matchen spelades av och BK Häcken var avhängda i guldstriden. 

Speldatum då lagen möts under Allsvenskan 2021: 
BK Häcken - Malmö FF, omgång 2, 18 april
Malmö FF - BK Häcken, omgång 28, ca 21 november

Tabelltips inför Allsvenskan 2021: 1:a
Kommentar: Har gjort en riktigt dålig försäsong resultatmässigt och ett par lagdelar oroar. På anfallsposten har det varit problematiskt ända sedan Kiese Thelin lämnade men där har man fått in Colak som ska vara en tongivande spelare och en målskytt. På målvaktspositionen bedömer jag att man har ännu större problem där Johan Dahlins skadestatus är osäker och Marko Johansson som står för misstag i nästan varje match känns det som. Trots detta besitter man en så pass stark trupp så att man ska jogga hem SM-guldet i år, allt annat är ett fiasko. Jag tippar att Malmö FF vinner serien i år. 

Tabelltips för samtliga lag 2021: 
1. Malmö FF
2. 
3.
4. IFK Norrköping
5. Hammarby IF
6. AIK
7.
8.
9. Mjällby AIF
10. Örebro SK
11.
12. Halmstad BK
13. 
14. Kalmar FF
15.
16. Östersunds FK
 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2021-03-26 17:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken