Nedräkning inför Allsvenskan 2021: Mjällby AIF

Nedräkning inför Allsvenskan 2021: Mjällby AIF

“Nedräkning Allsvenskan” fortsätter i rask takt och vi är framme vid fjolårets stora överraskningslag Mjällby AIF. Jag förklarar bland annat varför jag tycker mig se en försvagning i truppen, vilken spelare i laget man bara måste älska och vilken placering jag tror att man landar på i år.


Slutplacering 2020: 5:a

Arena: Strandvallen
Kapacitet: 7 000
Publikrekord: 8 438
Byggår: 1953

Övergångsfönstret: 
Nyförvärv: Samuel Brolin (mv, AIK, lån), Pontus Zvar (mv, Kalmar FF), Ivan Kricak (b, Radnik), Josip Filipovic (b, NK Rudar), Daan Klinkenberg (b, Ålesund), Marc Tokich (b, klubblös), Enoch Kofi Adu (mf, AIK), Ludvig Carlius (mf, Helsingborg), Andreas Blomqvist (mf, IFK Norrköping), Herman Johansson (fw, Sandviken), Neftali Manzambi (fw, lån, Sporting Gijon),
Förluster: Noel Törnqvist (mv, AFC Eskilstuna, lån), Adi Terzic (b, klubb ej klar), Viktor Agardius (b, IFK Norrköping), Amer Eriksson Ibragic (b, klubb ej klar), Jesper Löfgren (b, Brann, åter efter lån), Jonathan Tamimi (b, Degerfors), Besard Sabovic (mf, Kayserispor), Bubacarr Jobe (mf, Norrby), Martin Spelmann (mf, klubb ej klar), David Batanero (mf, Ibiza), Erik Pärsson (fw, Landskrona Bois), Bubacarr Jobe (fw, Norrby), Moses Ogbu (fw, Wuhan Three Towns)
Kommentar: På minuskontot har man förlorat några ruskigt bra spelare i Ogbu, Agardius, Sabovic, Löfgren, Batanero med flera. Listan kan göras lång. På pluskontot har man tryggat ekonomin och även fått in några kvalitetsspelare i framförallt Adu och Blomqvist, men det är klart att truppen har blivit ganska söndervärvad och även försvagad. På mittbacken har man plockat in några importer i Kricak, FIlipovic och Klinkenberg som alla tre ska bli spännande att följa och se vad de kan åstadkomma i Allsvenskan. 

Före detta gulsvarta spelare: -
Spelare i Häcken med historik i Mjällby: Oskar Sverrisson
Spelare vi gillar: Det går ju inte att ogilla en spelare med smeknamnet “Löken” (David Löfqvist). Bättre än så blir det ju inte. Det finns på tok för få bra smeknamn i svensk elitfotboll. 
Spelare vi ogillar: Pass på den. Mjällby gillar man ju ändå. 

Så gick matcherna mot BK Häcken under Allsvenskan 2020:
I ett mycket varmt och soligt juli-väder gästade BK Häcken Mjällby nere på Strandvallen på Listerlandet. Direkt kunde man se att BK Häcken inte hade dagen, men matchens första mål skulle dröja fram till att dryga halvtimmen var spelad när Besard Sabovic gav Mjällby ledningen på hörna. I halvtid stod det 1-0 till hemmalaget men i den andra halvleken kunde Mamudo Moro utöka ledningen till både 2-0 och 3-0 genom två snabba mål efter individuella misstag i BK Häcken. Bollklubben skulle få till en reducering genom ett självmål av Mjällby-försvararen Viktor Agardius, men det förblev ett tröstmål och matchen slutade 1-3 och summerades som ett riktigt bottennapp. 

Senare på hösten var det dags för revansch när Mjällby istället gästade Hisingen och Bravida Arena. Någon vidare revanschlusta var dock svår att märka av till en början, i varje fall från läktaren. BK Häcken fick inte alls igång något vidare spel och i den 14:e minuten tog istället Mjällby ledningen genom Max Watson. I den andra halvleken gjorde Mjällbys succéman Moses Ogbu sitt nionde mål för säsongen och utökade bortalagets ledning till 2-0 i den 58:e minuten. BK Häcken skulle dock komma tillbaka, och det snabbt. Daleho Irandust reducerade till 2-1 efter ett distinkt avslut med vänsterfoten strax utanför straffområdet. Bollklubben hade växlat upp ordentligt och kvitteringen skulle även den komma så småningom. Med mindre än tio minuter kvar av matchen nickade Gustav Berggren in 2-2 och Häcken var ikapp. Trots en ordentlig forcering av Gulsvart under de sista minuterna så slutade matchen 2-2 och delad ära mellan lagen. 

Speldatum då lagen möts under Allsvenskan 2021: 
Mjällby AIF - BK Häcken, omgång 7, 17 maj
BK Häcken - Mjällby AIF, omgång 19, ca 19 september

Tabelltips inför Allsvenskan 2021: 9:a
Kommentar: Jag tror att man har tappat lite väl mycket kvalitet i truppen för att kunna upprepa fjolårets bedrift och sluta topp fem. Moses Ogbu, Besard Sabovic och Jesper Löfgren hade stor del i att det gick så bra som det gick under 2020 och de tror jag kommer saknas i år. Däremot tror jag inte att man kommer behöva slåss för att undvika nedflyttning, så dålig trupp har man absolut inte. I cupen har man inte imponerat så värst mycket utan åkte istället ut i gruppspelet efter förlust mot Östersund hemma på Listerlandet. Jag tippar att det blir en mittenplacering i ligan i år, låt oss säga en niondeplats. 

Tabelltips för samtliga lag 2021: 
1. 
2. 
3.
4. IFK Norrköping
5. Hammarby IF
6. AIK
7.
8.
9. Mjällby AIF
10. Örebro SK
11.
12. Halmstad BK
13.
14. 
15.
16. Östersunds FK
 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2021-03-18 17:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken