Ny förlust för Maif - denna gång mot Kalmar FF.
Joel Nilsson var frustrerad och besviken efter förlusten mot Kalmar FF:

Mjällby noterade sin femte raka förlust, när man förlorade dagens bortamatch mot Kalmar med 0-1.

Mjälllby åkte på en ny förlust och det ser inte bra ut just nu. Den första halvleken dominerades av Kalmar, både vad gäller bollinnehav och målchanser. Kalmar hittade flera bra skottlägen och även om Mjällby stod emot, så fick man inte kontroll över bollen så att man kunde sätta igång någon farlig kontring. Oftast tappade man bollen direkt eller förlorade Sarr eller Bergström nickduellen efter en tjongboll upp från backlinjen. Mjällby startade med tre utpräglat defensiva mittflälltare från start i form av Gustavsson/Gustavsson/Adu. Men trots defensiv kompetens centralt, kom man aldrig in i någon press eller vann tillräckigt med dueller och Mjällby var nog glada att det stod 0-0 i paus. Men Mjällby kunde ändå tagit ledningen i 10e minuten när Sarr gjorde en inbrytning från högerkanten och fick på ett bra skott med vänsterfoten, som vållade en del bekymmer för Kalmarmålvakten. Mjällby började andra halvlek bättre och det kändes som man försökte att ha högre utgångspositioner på planen och man kom lättare in i press. Jesper Gustavsson fick på ett hyfsat skott över strax utanför straffområdet, i början på halvleken. Men några minuter senare drällde Amin Sarr med bollen på vänsterkanten och det ledde till en omställning, där Oliver Berg satte segermålet för Kalmar. Resten av matchen var relativt jämn, men där Mjällby tog över mer och mer av initiativet. Men man hade enormt svårt att skapa farliga målchanser. Joel Nilsson sköt i burgaveln och Amin Sarr sköt högt över strax utanför straffområdet. Det var det farligaste som Maif skapade under slutet av matchen. Ja, en del hörnor blev det och inlägg, där Bergström och Sarr fick stångas med Kalmarförsvaret. En känsla som fanns över hela matchen var att Mjällby förlorade alldeles för många dueller. För när man slår ett inlägg och förlorar kampen i offensivt straffområde, gäller det att vinna nästa duell på andra och tredje-bollen, men detta misslyckades Mjällby oftast med och fick därmed inte något riktigt tryck i anfallsspelet.
Det ser mörkt ut just nu för Mjällby, men Hammarbys kvittering mot Östersund gör att man ligger kvar på kvalplats och inte åkte ned på nedflyttningsplats. Närmast väntar en viktig bortafight mot ÖSK.