Ny tränare för damerna
Den nya damtränaren, Johan Solinger.

Ny tränare för damerna

Johan Solinger är klar som ny huvudansvarig tränare för BK Häckens damer.

Sedan det blev klart att Mikael Bergstrand och Jörgen Hellström lämnar sina uppdrag har föreningen letat efter en ersättare. Valet föll på Solinger som senast har varit huvudtränare för herrlaget BK Wobbler och nu även pluggar på tränarutbildningen i Halmstad. Det innebär att han kommer att kassera ut ett UEFA A-diplom till sommaren. 

- Det känns väldigt bra att kunna presentera en så välutbildad och engagerad tränare som Johan för vårt damlag, säger fotbolls-/ungdomsansvarig Anders Wahrnberg till egna hemsidan angående nyförvärvet som skall höja damerna till nästa nivå. Föregående säsong slutade damlaget på en 10:e plats i division 3. 

Solinger själv skriver på sin egna hemsida att han valde BK Häcken för att jobba långsiktigt med att utveckla damsektionen, men också för att det är klubben i hans hjärta.

- Jag tror det är en direkt nödvändighet att känna starkt för föreningen i det här uppdraget och där råder det inga diskussioner om vilket klubbmärke som ligger mig närmast hjärtat. Det kommer onekligen att klappa lite extra innanför bröstkorgen när jag gör mitt första träningspass på Slätta Damm eller min första match på Bravida Arena. 

KÄLLA:
http://www.svenskalag.se/bkhacken/nyheter/756713/ny-tranare-for-dam-seniorerna-2016
http://www.solinger.se/

Johan Solinger2016-01-15 08:49:00

Fler artiklar om Häcken