Lagbanner

-

Inför IFK Norrköping - Örebro SK: För bevarandet av den oförutsägbara allsvenskan
Kommer Book klara sig utan Besara och Mehmeti?

Inför IFK Norrköping - Örebro SK: För bevarandet av den oförutsägbara allsvenskan

Efter en skön seger senast väntar nu suveräna IFK Norrköping på Parken och ÖSK verkar förbereda sig på en hård kamp och Dennis Collander väntas genomgå ett elddop i sin debut från start. Kan unge Collander och resten av ÖSK stå emot Peking och bidra till allsvenskans oförutsägbarhet? Eller fortsätter Pekings segertåg?

Vissa lag roterar, andra lag går för guldet.
Där har ni IFK Norrköping 2020 sammanfattat.

Okej då, lite onyanserat men jag fick er uppmärksamhet va?
Oavsett vad så går det inte att komma undan att det är Peking som går för guldet och än så pekar det mesta på guld för Peking 2020.

Peking har, som vi alla vet, inlett serien på ett utmärkt sätt med sju matcher utan förlust varav fem av dessa har varit vinster mot lag som AIK och Djurgården.
I måndags spelade Peking borta mot Malmö FF i en match som med all rätt beskrivs som årets bästa. Östgötingarna kvitterade sent i matchen till 1-1 genom Pontus Almqvist och hade Jonathan Levis skott på stopptid inte satt i stolpen så hade de tagit med sig alla tre poäng hem.

Att Peking skulle inleda på detta sätt var det nog inte många som trodde i vintras, då var klubben en röra med tanke på avskedandet av trotjänaren Mikael Hansson och rockaden i styrelsen. Ändå lyckades Peking knyta nävarna och sätta ihop ett slagkraftig lag samtidigt som alla hade sina blickar på Stockholmsklubbarna. Kvar vid rodret är Jens Gustavsson och laget är bättre skulle jag vilja säga än förra årets upplaga.

Kalle "Rackarskägget" Holmberg lämnade för Djurgården, han kan vi säga ersattes med Linus Hallenius och det är en uppgradering. Simon Skrabb lämnade för Brescia och han ersattes av Jonathan Levi, en uppgradering det också. Johannes Vall har gått till Östers IF och han ersattes av Christopher Telo, även det är en uppgradering.

Det stora tappet från förra säsongen är Jordan Larsson men Peking behöver inte oroa sig då de har köpt loss Sead Haksabanovic från West Ham. Sead som fick priset som månadens spelare i juni kan vi säga utgör den offensiva stommen tillsammans med Christoffer Nyman. Just stommen är intakt i Peking, kvar på mittfältet är Alexander Fransson och Simon Thern och längre bak har vi Rasmus Lauritsen och Filip Dagerstål som håller rent framför Isak Pettersson.

Sen går det inte att glömma bort talangerna som Peking konstant får fram, i år ska vi hålla koll på Pontus Almqvist och Ísak Bergmann Jóhannesson, den förstnämnda ryktas starta imorgon och den sistnämnda ryktas till cirka hundra storklubbar i Europa.

Förra årets möte på Parken oss emellan bevittnade jag på plats med mina egna ögon.
Där och då önskade jag att jag var blind för Peking besegrade oss med 3-0 och det var en regelrätt belägring av ÖSKs straffområde för det mesta. Då var det Simon Skrabb som avgjorde med sina två mål och Christoffer Nyman fick också han ett mål men i ärlighetens namn hade matchen kunnat sluta 6-0 med tanke på chanserna Norrköping skapade.

På tal om spelare som traumatiserat ÖSK, här är tre spelare vi bör ha koll på:

#21 Simon Thern
En av allsvenskans största vinnarskallar och en utmärkt box-to-box mittfältare

#3 Rasmus Lauritsen
Mittback som är väldigt farlig på fasta situationer,.

#99 Sead Haksabanovic
Se upp, det är allt jag säger.

Nahir Besara vilas, Agon Mehmeti är skadad och Björndahl likaså och dessutom verkar Axel villig att slänga in Dennis Collander i elvan. Det verkar alltså bli ett elddop för unge Collander imorgon, stackars grabb. Eller kanske kommer han höja sig med utmaningen? Han verkar ha stål innanför pannbenet så det är nog ingen omöjlighet men det finns enklare matcher att starta i.

Längst fram verkar alltså Jack Lahne starta i Björndahl och Mehmetis frånvaro och visst är det trist att han får chansen längst fram på grund av deras frånvaro men det kan ändå vara ett taktiskt gynnsamt drag för oss. Lahne kan göra mycket med sin fart, det har vi sett tidigare och det lär uppstå ett par lägen för Lahne när vi blir tvungna att spela på kontringar. Hoppas bara han sätter dem.

Längre bak till vänster så verkar det som att Benjamin Hjertstrand återigen får starta och det är ett smart alternativ att låta han starta för Wright då han lär få fullt upp med Haksabanovic på sin kant. Då har vi alltså han och Andreas Skovgaard att förlita oss på vid de fasta situationerna och det känns bra.

Men är "bra" bra nog? Mot Peking kommer det krävas en bragdartad insats som får insatsen mot Djurgården att se ut som ingenting och frågan är om vi har det i oss? Med tanke på att Besara vilas så kan en kanske tänka sig att detta är en match vi inte riktigt prioriterar, att vi istället siktar på att gå för segern mot Mjällby på måndag.

Oavsett vad laget har för inställning och förväntningar inför imorgon så är det viktigt att vi tonar ned våra förväntningar inför morgondagen. Alltså raka motsatsen till vad vi gjorde inför matchen mot Varberg där vi skruvade upp förväntningarna och kraven på laget efter debaclet i Uppsala.

Mitt krav inför denna match är att vi inte skämmer ut oss, en storförlust vore därför en skam.
En tät match som slutar i förlust vore tråkigt men inte oförväntat.
En poäng vore roligt, en trevlig överraskning.
Tre poäng skulle vara en bragd, då ska Axel avbildas för en staty eller iallafall få ett paket mazariner.

Oavsett hur matchen slutar kan en säga att det inte blir lätt men när en tänker efter så finns det inga lätta matcher i årets allsvenska. Det går visserligen att peka ut bottenlagen Helsingborg och Falkenberg men båda lagen har haft täta matcher och är inte lätta att vinna över. Dessutom kan en annan peka ut de tippade bottenlagen Mjällby och Sirius som ligger i toppen av tabellen som alla förmodligen hade räknat som enklare motståndare än vad de har visat sig vara.

Det är en oförutsägbar allsvenska vi har att göra med och även fast allting pekar på en vinst för Norrköping imorgon så hoppas jag att vi bidrar till allsvenskans oförutsägbarhet och gör en riktig kanoninsats imorgon.

Så fortsätt satsa stenhårt i duellerna, Collander!
Fortsätt springa i mach 1, Lahne!
Fortsätt torna upp dig i straffområdet, Skovgaard!
Se till att allsvenskan fortsätter vara oförutsägbar, ÖSK!

Dessa verkar starta imorgon:
David Seger - Jack Lahne
Robin Book - Johan Mårtensson - Dennis Collander - Jake Larsson
Benjamin Hjertstrand - Andreas Skovgaard - Michael Almebäck - Albin Granlund
Oscar Jansson


Matchen sänds på Dplay.
Men varför inte se matchen med de yngre supportrarna på Art Bar eller de äldre på Örebro Ölhall?

Forza Svartvitt!

Per Ohlsjö2020-07-15 21:27:00
Author

Fler artiklar om Örebro