Silly Season 2020: Dillan återvänder till UFC

Efter att Dillan Ismail och Bajram Ajeti värvats till UFC så

Trupp
Målvakter
Viktor Frodig, 2021
Cameron Hogg, 2020 NY

Försvarare
Jens Stigedahl, 2020
Dillan Ismail 2021 NY
Jakob Bergman 2021 NY
Aurelien Norest, 2020 (förlängt kontrakt)
Nicklas Raaholt, 2020
Soya Takahashi, 2021 NY
Myroslav Mazur, 2021 NY
Linus Sahlin 2021 NY


Mittfältare
Enis Ahmetovic, 2021 NY
Emanuel Yeboah, 2020
Stefan Lindmark, 2021 (förlängt kontrakt)
Deniz Yaldir, 2020
Benyam Demte, 2020
Adam Chennoufi, 2020 NY (lån)
Yoel Embaye, 2020

Anfallare
Mikael Wikström, 2020 (förlängt kontrakt)
Bajram Ajeti 2022 NY
Alexis Bbakka, 2021 NY
Timothy McNeil, 2021 NY

Tränare
Brian Clarhaut NY
Magnus Henrysson, assisterande



Rykten in



Rykten ut


Jacob Ottosson, mf/fw
Albin Näslund, mf/fw
Lärlingskontrakt 2019 och aldrig ens med i matchtruppen. Oklart om de är del av UFCs seniortrupp under 2020 men känns tveksamt.


Klara in

Alexis Bbakka, fw, Carlstad United
Ugandiern lämnade som Bosman efter två säsonger hos UFC men är åter efter en säsong i Karlstad.

Timothy McNeil, fw, Carlstad United
Även Timothy vänder tillbaks till Umeå efter en säsong i Karlstad. Spelade för UFC 2009-2012 dock väldigt få matcher sista tre åren  då han spenderade mycket tid utlånad till Skellefteå.

Enis Athmetovic, mf, Nyköping
Enis följer med Brian Clarhaut, UFCs nye tränare. Enis har tidigare spelat en säsong (2014) i Superettan för Landskrona men har senaste åren hållt till i ettan. Är nog främst tänkt att spela till vänster men har också gott om erfarenhet som innermittfältare.

Jakob Bergman, back, Varberg
Jakob är back som närmast kommer från spel i Nyköping med UFCs nya tränare i ettan. Spelade 2018 med Varberg i Superettan. Jakob har även testat spel på högre nivå i Sirius.

Cameron Hogg, mv, Nyköping.
24-årig Nya Zeeländare som under hösten 2019 spelade i Nyköping tillsammans med två andra nyförvärv den här säsongen under UFCs nya tränare. Blir en rejäl konkurrent om målvaktsposten till Viktor Frodig.

Benyam Demte, mf, Syrianska
21-årig Etiopier som har rikligt med A-landskamper redan trots sin unga ålder. Spelade under 2019 med Syrianska i Superettan men lämnar nu laget efter deras degradering. Demte har dessutom varit ordinarie i Skenderbau som vunnit albanska ligan 7 av senaste 9 åren slutade dock "bara" femma säsongen som Demte lämnade halvvägs in i. Ska kunna spela både centralt och till vänster. Troligen tänkt som offensiv mittfältare.

Soya Takahashi, b, Athletic FC
Trots sina blott 23 år har Takahashi redan hunnit med mycket i sin karriär. För tre år sedan var han ordinarie på vänsterbacken i japanska förstaliga laget SanFrecce Hiroshima. Under hösten 2019 testade han på allsvenskt spel med nye seriekonkurrenten Athletic och fick då gått om speltid. Kommer sannolikt spela som offensiv vänsterback.

Adam Chennoufi, mf, Team TG
Adam återvänder efter att bl.a. spelat allsvensk sedan han lämnade 2012 vid degraderingen senast UFC spelade i Superettan.

Myroslav Mazur, b, Sfintul Gheorghe
21-årig mittback från Ukraina. Den 194 cm långa spelaren kommer närmast från Ukrainska andraligan.

Linus Sahlin, b, Team TG
Linus kommer från GIF Sundsvalls led men fick som bäst sitta på bänken i seriespel innan han lämnade för spel i ettan för två år sedan. Nu blir det spel i UFC där han antagligen är tänkt som backup främst på mittbackspositionen.

Bajram Ajeti, fw, Afjet Afyonspor (turkiska andraligan)
Kosovofödde norrmannen kommer närmast från turkiska andraligan. Har haft en stor målproduktion senaste åren men också bytt klubb flitigt, först under några säsonger i Norge och därefter i Sverige innan det blev en kortare utflykt till Turkiet. Förhoppningsvis hittar anfallaren en stabil hemvist i UFC under kommande säsongerna. Med allsvensk rutin så kan han bli oerhört värdefull för UFC.

Dillan Ismail, b, Dalkurd
Dillan återvänder till UFC efter en säsong i Dalkurd där han spelade merparten av matcherna från start. Med sin Superettan erfarenhet är han sannolikt tänkt att styra mittbackslinjen under 2020.


Klara ut

Seif Khadim, mf, Assyriska (Jönköping)
Seif blir inte kvar i UFC efter en mindre lyckad säsong 2019.

Isaac Boye, fw, Örebro
Isaac lånades in för 2019 från allsvenska Örebro. Finns väl inget som utesluter att han återkommer på lån till Umeå men än så länge inga rykten om detta.

Jason Romero, mf/fw
Amerikanen kom från Nyköping under sommaren men får inget förnyat förtroende trots viktiga mål i fighten om uppflyttning.

Omar El Baad, b
Holländaren värvades in inför säsongen. Var ordinarie länge som mittback men skadades under våren och efter det var speltiden begränsad. Klubben har bekräftat att El Baad lämnar.

Samuel Kroon, mf, Halmstad
En av de starkt bidragande spelarna när UFC avancerade till Superettan. Hade endast ett 1-års kontrakt och lämnade direkt efter säsongen till seriekonkurrenten Halmstad.

Anton Eriksson, b, GIF Sundsvall
Antons kontrakt gick ut och han har skrivet på för seriekonkurrenten GIF Sundsvall.

Adel Ziarat, b, Team TG
Mittbacken har ofta varit petad i ettan så logiskt att UFC inte förlängde med Adel. Ung, lovande spelare alltjämt dock.

Rasmus Aspholm, mv, Täfteå
Rasmus fick aldrig chansen i seriespel och lämnar UFC efter en säsong. Har snackats om Täfteå och kanske han rentav är klar för klubben.

Max Wolf-Watz, b, Täfteå
Efter 7 säsonger i ungdomslag och senaste året även spel i seniorlaget vid fåtal tillfällen lämnar Max som hunnit bli 21 år och behöver mer speltid för Täfteå.

Emil Johansson, mf, Team TG
Samtidigt som UFC lånar in Adam Chennoufi så sänder man unge Emil Johansson samma väg för att Emil ska få speltid.

Viktor Kampf, fw, eam TG
Följer Emil Johansson till Team TG på lån.

Albin Bäckström, b, Täfteå
Lånas likt Rasmus Aspholm ut till Täfteå 2020.


Avskrivna rykten

Fredrik Norström2020-03-15 12:00:00
Author

Fler artiklar om Umeå FC