Spelarbetyg efter BK Häcken - Djurgårdens IF (4-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Djurgårdens IF (4-1)

Vilken uppvisning på Hisingen! Häcken fullständigt pulveriserar Djurgården i en andra halvlek som man sent kommer glömma som Häcken-anhängare. Nedan finner ni spelarbetygen från krossen!

+++++ - Fläckfri 
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - +++
Inte direkt en svettig insats från Peter. Chanslös vid Djurgårdens mål men annars en stabil insats i vanlig ordning.

Valgeir Lunddal Fridriksson (ut 87) - ++++
Över 90 minuter den kanske bästa spelaren. Är vass i den första halvleken när inte så många kommer upp i särskilt hög nivå. Bra även i andra halvlek och löser de flesta situationerna som han hamnar i. Seglade ner skadad i mitten av andra halvlek men kunde spela vidare utan några större besvär. Allsvenskans just nu bästa högerback.

Even Hovland - +++++
På en kvart gjorde han mer mål än vad hela IFK Göteborg har gjort på fem matcher. Extra anmärkningsvärt med tanke på att Hovland är mittback. Urstark insats även sett ur ett försvarsperspektiv. Wow, vilken insats.

Simon Sandberg - +++
Förmodligen Sandbergs bästa insats sen den gulsvarta återkomsten. Idag visar han inte bara att han är en försvarare med bra teknik, utan även att han är en högst duglig försvarsspelare. Han har verkligen tagit stora kliv sen hans startdebut mot Kalmar!

Kristoffer Lund (ut 89) - ++
En kantig insats i den första halvleken, men höjer sig, likt hela laget i den andra. Samspelet med LOL återigen värdefullt.

Samuel Gustafson - +++
Tveksam första halvlek sett till hans orginalnivå, men växlar upp och gör det riktigt bra framåt slutet. Assisterar fram Olden Larsen till det sista målet. Bra återigen. 

Amane Romeo - ++++
En spelare som förtjänar mer beröm än vad jag tycker han får. Så som han har inlett den här säsongen så tycker jag att det är rimligt att kalla honom en av ligans bästa mittfältare. Hans bollkontroll kanske rent ut sagt är bäst i ligan, trots att han inte ens har fyllt 20 än. Inget undantag idag, mycket bra!

Mikkel Rygaard - +++
Svag första halvlek återigen från dansken, men revanscherar sig rejält i andra med bland annat två assister. Börjar dock bli lite smått trött på hur det ska ta en halvlek för honom att vakna, trots att han är helt briljant nät han väl vaknat.

Oscar Uddenäs (ut 72) - ++
En matchinledning där vi fick se en del av den påhittigheten i anfallet som vi har efterfrågat i snart ett år. Faller dessvärre ur matchbilden i slutet av den första halvleken, och Högmo med tränarstab var tokiga på hans försvarsspel flera gånger om. Mycket tyder på att Sonko startar när han är helt matchtränad. 

Benie Traore - +++
En arbetsinsats som inte går att klandra. Jobbar kopiöst på allt han får, och har en bollbehandling på små ytor som jag inte riktigt har sett tidigare. Inga mål idag, men visar att han är en spelare med fler trick i sitt register än vad iallafall jag tidigare trott.

Lars Olden Larsen - +++++
Jag är tom på ord. Han gör en andra halvlek som förmodligen är den individuellt bästa vi sett i Allsvenskan än så länge i år. Två mål, varav ett drömmål, och en dominans i spelet som man inte såg komma under fjolåret när han var fast på bänken. Jag uppmanar återigen dig, Martin Ericsson, att göra värvningen av Dubbel-Lars permanent.

Avbytare 

Momodou Sonko (in 72)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Tomas Totland (in 87)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Kadir Hodzic (in 89)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Melvin Malmberg2023-05-03 22:12:04
Author

Fler artiklar om Häcken