Bravida Arena, 2022-04-17 17:30

Häcken - IFK Göteborg
0 - 2

Spelarbetyg efter: BK Häcken - IFK Göteborg (0-2)

Derbydagen blev en lång, dyster tillställning för alla Häckenanhängare, och IFK Göteborg kunde promenera hem en enkel 2-0 seger. Nedan finner ni spelarbetygen från kvällens besvikelse.

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - +++
Gör några riktigt kvalitativa räddningar och håller Häcken kvar i matchen. Chanslös på de båda målen. Häckens bästa spelare idag.

Valgeir Lunddal Fridriksson (ut 76) - ++
En klart godkänd insats. Fanns tillfällen där han visar att hans rutin brister, och är ännu inte den spelaren vi hoppas att han ska vara. Men idag var högersidan den klart starkare sidan ur ett defensivt perspektiv.

Even Hovland++
Duglig insats från vår stabile norsk. Skicklig på att driva boll framåt och att styra sitt försvar, gör det även idag trots det sura resultatet.

Johan Hammar+
Svag insats. Orsakar straffen som hade potential att stänga matchen, och hänger inte med när blåvitts anfallare drar ifrån. Förbättring krävs!

Kadir Hodzic+
Riktigt, riktigt pyrt. Följer upp en bedrövlig insats i den första halvleken med en ännu sämre i den andra. Tar två gula i loppet av en minut och sätter därmed Häcken i skiten på egen hand. Förväntade mig så mycket mer av den nya ytterbacken.

Mikkel Rygaard (ut 64) - +
En insats som verkligen gör en besviken. Har verkligen blandat och givit sen han anlände på Häcken, idag bjöd han inte på så värst mycket. Enkla misstag och ett hängande huvud är båda saker vi fick bevittna i Rygaards insats idag. Väldigt risig insats.

Samuel Gustafson (ut 84) - ++
Inget speciellt. Gör jobbet så som det skall göras, gör inga klumpiga ageranden som visar sig vara avgörande. Fullt godkänt.

Gustav Berggren++
En insats som det inte går att säga så mycket om. Rutinarbete. Många löpmeter och många hårda satsningar. Som vanligt.

Oscar Uddenäs - ++
Ständigt hot i första halvlek, där han utmanar som vanligt på den lite trögare Oscar Wendt. Fallet ut i anonymiteten i samband med det röda, då Häcken får försvara sig mer än vad de kan anfalla.

Alexander Jeremejeff++
En helt annan Jeremejeff än den vi såg i premiäromgången. Han står idag mot ett mycket mer kompakt försvar och har svårt att skapa det minsta lilla. Det är en svag tvåa.