Spelarbetyg efter BK Häcken - IFK Norrköping (4-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - IFK Norrköping (4-1)

Häcken krossar Norrköping efter en insats som var mycket bra. Ett klart styrkebesked inför Europa League-matchen mot Molde på torsdag. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!


+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - +++
Inga konstigheter i dag heller från Peter. Gör ett knippe viktiga räddningar, och man känner sig numera alltid trygg när han har bollen vid sina fötter. Målet går inte att göra mycket åt. Bra insats!

Simon Sandberg (ut 55) - +
En verkligt svajig insats från Sandberg som inte hade sin bästa dag på jobbet. Uddlös i offensiven, och det var Sandbergs kant som Norrköping letade sig till när de ville skapa något farligt. Utbytt tidigt.

Aiham Ousou - +++++
En monsterinsats! Fullständigt briljant i nästan allt han gör. Mosar motståndarna i luftrummet och är stensäker med fötterna. Kan inte tänka mig att det finns en bättre mittback i Allsvenskan än Ousou om det är så här bra han är. 

Johan Hammar - ++
Var rätt yvig till en början då han slog bort en del bollar på ett sätt som inte riktigt är likt honom. Bättre i den andra halvleken, och jag tycker att Hammar har gjort sig förtjänt till de starter han har fått på sistone.

Tomas Totland - ++
Godkänt från Totland. Lyckades inte nudda de höjder som han har gjort under de senaste matcherna, men är alltjämt Häckens mest självskrivna ytterback för tillfället. Klev över på högerkanten när Sandberg blev utbytt. 

Samuel Gustafson - +++
Fortsätter under kvällen att visa sin höga lägstanivå, och satte inte många fötter fel under aftonen. Imponerande sett till den omtumlande veckan som han har haft!

Mikkel Rygaard (ut 77) - +++
Bra insats. Hans poängproduktion har stagnerat aningen under höstsäsongen, men prestationerna är fortfarande mycket goda. 

Simon Gustafson - ++
En okej insats från Simon G. Han gör mycket bra, men försöker ibland göra oerhört svåra saker som kan få honom att framstå aningen nonchalant. Får han bort några av de tendenserna ur sitt spel kan det bli väldigt bra. Han assisterade fram Sonko till matchens öppningsmål, och var senare mycket nära att få göra sitt första allsvenska mål för säsongen på tilläggstid då han träffade ribban efter en stenhård volley.

Amor Layouni (ut 55) - ++
Stabil insats från Layouni. För ovanlighetens skull var det oftast Sonko som hade bollen när Häcken anföll, men Layouni gjorde verkligen inte bort sig när han väl fick bollen. Assisterade fram Sonkos 3-1-mål med sin sista bollkontakt i matchen. Stabilt. 

Edward Chilufya (ut 77)  - +++
Bättre från Chilufya. Jag har varit rätt kritisk mot Chiufyas första framträdanden i Häcken, och jag tycker inte han var fläckfri i dag heller, men trots det har han gjort fyra mål på fyra allsvenska matcher, och det är mål han är här för att göra. Utöver det mål som han stod för i den första halvleken slet han även på fint i presspelet, och var mer involverad i spelet än vad jag tycker att han har varit tidigare. Chilufya är utan tvekan på rätt spår. 

Momodou Sonko (ut 77) - +++++
Vilken spelare, vilken match! Norrköpings-spelarna visste inte hur de skulle hantera honom. Gör tre riktiga klassmål, och kunde mycket väl ha gjort ett par till. Han har verkligen visat sin höga höjd och fina utveckling under de senaste matcherna och är nog självskriven i startelvan framöver. Prislappen är dubblad och Sonko’s on fire!

Avbytare

Jacob Barrett Laursen (in 55) - ++

Han gör det ganska bra, Laursen. Han hann inte vara delaktig särskilt mycket efter sitt inhopp, men det han gjorde var ofta bra. Det jag såg i dag räcker för att få mig att tycka att han borde vara förstahandsvalet som ytterback tillsammans med Totland.

Srdjan Hrstic (in 55) - ++
Ett klart godkänt inhopp från Hrstic som är mer delaktig i den här matchen än vad han har varit i sina tidigare inhopp. Gjorde ett mål som blev bortdömt för offside, och synd var de för känslan är att allt han behöver är ett mål. Ett steg i rätt riktning även när det gäller Hrstic.

Pontus Dahbo (in 77)
Spelade för kort för att bedömas

Tobias Sana (in 77)
Spelade för kort tid för att bedömas

Amane Romeo (in 77)
Spelade för kort tid för att bedömas


 

Melvin Malmberg2023-10-22 19:53:00
Author

Fler artiklar om Häcken