Bravida Arena, 2023-02-18 13:00

Häcken - Jönköpings Södra
5 - 0

Spelarbetyg efter BK Häcken - Jönköping Södra (5-0)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Jönköping Södra (5-0)

Häcken avfärdar Jönköping Södra i den första gruppspelsmatchen i årets upplaga av Svenska Cupen med en bekväm 5-0 vinst. Nedan finner ni spelarbetygen från dagens tävlingspremiär!

Peter Abrahamsson - +++
Säker som vanligt, och gör det lilla han behöver göra under lördagen med bravur. 

Valgeir Lunddal Fridriksson (ut 77) - +++
Valgeir inleder det nya året med en mycket stabil insats. Urstark i närkamperna och ett löpsteg som tyder på auktoritet. Det känns som om islänningen kommer vara självskriven i startelvan i år.

Even Hovland - +++
Står för en bra insats i vanlig ordning, och får idag även toppa av sin fina insats med ett mål.

Johan Hammar - +++
Plockar ner J-Södras yrväder till anfallare utan större problem, och lyser med samma självförtroende som han lyste med ifjol. Bra insats!

Kristoffer Lund (ut 72) - ++
Dansken, som tog monsterkliv under guldåret, ser inte ut att ha gått ner sig under vintern. Hade lite problem med inläggen i den första halvleken, men annars såg det stabilt ut!

Samuel Gustafson - +++
Tyckte det syntes att Samuel hade det lite svårt med motivationen i den första halvleken, och slog bort en del bollar som han aldrig skulle göra i vanliga fall, men växlade upp till sitt normala jag i den andra halvleken. Tre plus för landslagsmittfältaren.

Simon Gustafson - +++
Visar glimtar av oerhörd klass idag. Gör ett otroligt volleymål efter en hörnvariant, och är iskall med bollen vid fötterna. Såg stundtals ganska nonchalant ut, men jag är säker på att den nonchalansen försvinner i takt med att matcherna blir viktigare.

Mikkel Rygaard (ut 77) - +++
En klassinsats från dansken, som spelar på precis samma nivå som han gjorde förra året.

Ibrahim Sadiq (ut 83) - +++
Det råder inga tvivel om att Ibrah Sadiq kommer att bli Häckens vassaste spelare i frontlinjen under 2023 ifall han håller sig skadefri. Vindsnabb i kontringarna men även arbetsvillig i defensiven. Sadiq fortsätter på samma sätt som han avslutade förra säsongen.

Blair Turgott - ++
Kommer inte riktigt till idag. Har glänst under försäsongen, men utmaningen blir att formen ska hålla i sig in i tävlingssäsongen. Jag tror att när det väl lossnar för Turgott så kommer det bli braksuccé!

Momodou Sonko (ut 72) - +++
Ett klarhetstecken från en talang som Häcken tror väldigt starkt på. Är, likt sin ytterkompis Sadiq, vindsnabb och skicklig på att utmana. Lär få en hel del chanser under spelåret 2023.

Avbytare

Benie Traore (in 72) - +++
Får göra en efterlängtad comeback i tävlingssammanhang efter ett års skadefrånvaro. Kan enkelt raka in 5-0-målet efter en öppnade passning av Simon Gustafson i slutskedet. Detta blir onekligen spännande!

Kadir Hodzic (in 72) - ++
Spelar i en roll väldigt högt upp i banan idag. Ganska anonymt inhopp av Hodzic.

Tomas Totland (in 77)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Pontus Dahbo (in 77)
Spelade för kort tid för att bedömas 

William Nilsson (in 83)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Melvin Malmberg2023-02-18 16:38:00
Author

Fler artiklar om Häcken