Bravida Arena, 2022-10-23 17:30

Häcken - Malmö FF
2 - 1

Spelarbetyg efter BK Häcken - Malmö FF (2-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Malmö FF (2-1)

Häcken tar en jordsskredsseger i den allsvenska titeljakten. Under söndagen besegrades Malmö FF i en riktig holmgång. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!


+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra 
++ - Godkänd 
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++
Missbedömer bollen helt vid gästernas sena reduceringsmål. Visst, det är en lurig boll och den kom oväntat, men jag förväntar mig fortfarande att Peter räddar sådana nickar. Gör ner Kiese Thelin en gång i en situation som absolut skulle ha kunnat resulterat i straff, men han kom undan den här gången. Annars är han som vanligt greppsäker i luftrummet och rätt bra på fötterna.

Valgeir Fridriksson - +++
Tycker att Valgeir hade en trög inledning, men växte in i matchen desto längre det gick. Får i slutet spela mer som en högerytter, och det tycker jag att han skötte med bravur!

Even Hovland - ++++
En insats genomsyrad av klass. Den norska gentlemannen är som alltid fläckfri i luftrummet och kolugn i sitt passningsspel. Strålande insats. 

Johan Hammar - ++++
Samma som Hovland här. Lyckas med den svåra uppgiften att hantera Isaac Kiese Thelin väldigt bra och visar prov på ett lugn som inte har funnits där under tidigare säsonger.

Kristoffer Lund - +++
Kämpar på som en dåre matchen igenom. Gör ett hästjobb i försvaret, särskilt i slutet när det var enkelt att skymta att han inte hade mycket bränsle kvar i tanken. Fortsätter hänga med i anfallen trots att Häcken var en man mindre i slutskedet.

Samuel Gustafson - +++++
Möjligtvis årets insats. Samuel har under de senaste veckorna äntligen fått den mediala uppmärksamhet som han förtjänar, och om något har han lyft i och med den. Felpassningar finns inte i hans värld, och hans förmåga att hålla sig lugn i varje situation är beundransvärd. Oerhört välförtjänt att han får toppa av insatsen med ett mål.

Simon Gustafson - ++++
Om det är såhär bra Simon är när han går på smärtstillande, varför kan han inte alltid göra det? En direkt delikat assist till öppningsmålet, och fortsätter att briljera matchen igenom. Har lyft i prestationsnivå i takt med att läget har blivit skarpare.

Mikkel Rygaard - ++++
Vår danska diamant fortsätter att leka fotboll med ett spelsinne och en bollkontakt som saknar motstycke i Allsvenskan. Kunde enkelt assistera fram Samuel till 2-0-målet tack vare malmöförsvarets haveri.

Lars Olden Larsen (ut 55) - +++
Efter 24 omgångar ställde nog de flesta frågan ”Vad har egentligen Olden Larsen tillfört sen han kom in på lån?”. Fyra omgångar senare håller han på att växa ut till en riktig guldhjälte. Blytungt mål idag igen, och viktigt att sätta tonen så tidigt. Självskriven i startelvan numera.

Alexander Jeremejeff - +
En ganska blek förstahalvleksinsats följdes upp med ett riktigt hjärnsläpp i inledningen av den andra. Givetvis ska det inte vara rött, men det finns inget som försvarar hans aktioner, särskilt när han är medveten om att det inte finns någon VAR i Allsvenskan. Häcken tänker överklaga det röda kortet, men jag är inte säker att den överklagan kommer gå igenom.

Ibrahim Sadiq (ut 82) - +++++
Spelade som besatt i andra halvlek. Kommer förbi sin gubbe nästan varje gång och vinner dueller som inte ska vara möjliga sett till storleken på hans kropp. En spelare som håller på att växa ut till en Häcken-legend bara sett till hans prestationer de senaste veckorna. 

Avbytare

Franklin Tebo (in 55)  - +++
Gör ett riktigt stabilt inhopp, och visar återigen att han är en föredömlig backup om Hovland eller Hammar skulle gå sönder. Mycket lugnare än vad han har varit tidigare i mina ögon. 

Blair Turgott ( in 82)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Melvin Malmberg2022-10-23 21:08:04
Author

Fler artiklar om Häcken