Spelarbetyg efter BK Häcken - Malmö FF (4-2)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Malmö FF (4-2)

Häcken vinner mot Malmö FF med 4-2 i vad som redan nu är en sann klassiker. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - +++

Gör ett gäng riktigt vassa räddningar i dag, framför allt en i slutskedet när Häcken försvarade sin ledning. Ingen av målen går att klandra på Peter i mitt tycke, och för mig är han fortfarande en av Allsvenskans bästa målvakter.

Simon Sandberg - ++
Mycket av Malmös offensiva spel kom via Häckens högerkant, och Sandberg hade därmed en hel del att göra. Var stundtals skakig i den första halvleken, och höll på att göra självmål i en dråplig situation. Gör en bra andrahalvlek. Allt sammanlagt en stabil, och klassisk ++-insats.

Johan Hammar - +++
En stabil insats av Hammar i vanlig ordning. Dominant i luftrummet och lugn med bollen vid fötterna. Det är en häftig utveckling han har haft Hammar, och han verkar numera vara före Hovland i mittbackshierarkin, där det tidigare har varit självklart att norrmannen är den givne

Aiham Ousou - ++
Fortsätter att visa auktoritet. Stor, stark och har alla övriga förmågor som är nödvändiga för en mittback. Fantastiskt onödigt var det dock att han drog på sig ett rött kort innan han hann gå av för att byta. Ett agerande som drar ner hans betyg ordentligt.

Tomas Totland - ++++
Bra insats! Nyttig i uppbyggnadsspelet med sin fina teknik och bidrar i vanlig ordning med ett hot i offensiven. Assisterade fram Dahbos 2-1-mål efter att han tagit sig in i straffområdet på ett mycket bra sätt, och kunde enkelt spela fram Layouni till 4-2-målet som stängde matchen. Totland är som tidigare nämnt Kristoffer Lunds riktiga ersättare.

Samuel Gustafson - ++++
Hade ett ypperligt läge att ge Häcken i matchens inledning, men ett rätt lamt avslut då gjorde att det förblev mållöst. Klackade fram till Dahbos andra mål, och höll ihop Häckens nykomponerade mittfält på ett utmärkt sätt. Riktig kaptensaura kring Samuel, precis som vanligt.

Abdulrazak Ishaq - +++
En mycket bättre insats från Ishaq. Anförde laget ofta i kontringarna med sin speed och hade ett mycket mer vägvinnande beslutsfattande i dag än vad han har haft tidigare. Det är helt uppenbart att Ishaq hör hemma på innermittfältet.

Pontus Dahbo - ++++
En lysande insats från Dahbo! Gör två mål i loppet av fem minuter och gör en insats som inte får Häcken att sakna de mittfältarna som var frånvarande under dagen. Otroligt kul att se, och Högmo lär ha huvudvärk av alla bra mittfältare som finns tillgängliga i truppen.

Amor Layouni - ++++
Layouni var på spelhumör igen. Hans beslutsfattande var mycket bra kvällen igenom, och Malmö visste inte hur de skulle hantera honom. Spelade anfallare efter Ousous utvisning, och gjorde ett efterlängtat mål i matchens slutfaser när det öppnades upp enorma ytor. Fantastiskt skönt att se Layouni på topp igen efter ett gäng tyngre veckor!

Edward Chilufya - +++
Var på rätt plats vid rätt tillfälle när han kunde peta dit matchens öppningsmål. Utöver målet gör han det bra, och det var Benie Traore vibbar över insatsen.

Momodou Sonko - +++
Sonkos starka form fortsätter. 1-0-målet kommer efter att Sonko utmanat på vänsterkanten, och sedan serverat bollen till Chilufya på ett ypperligt sätt. Rätt osynlig i den andra halvleken, men när han får bollen är han ofta vass.

Avbytare

Even Hovland (in 71)

Spelade för kort tid för att bedömas

Tobias Sana (in 80)
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2023-11-05 18:08:06
Author

Fler artiklar om Häcken