Spelarbetyg efter BK Häcken - Östersund FK (2-0)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Östersund FK (2-0)

Efter en ganska trubbig och blek insats kan Häcken andas ut och konstatera en 2-0-vinst mot Superettan-laget Östersunds FK i den första omgången av Svenska cupen. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - +++

Får inte särskilt mycket att jobba med under dagen, men det han får på sig är han väl förberedd på och löser med bravur. Är alltjämt en mycket stabil allsvensk målvakt.

Simon Sandberg - +
Väldigt blekt från Sandberg. Var inte vän med bollen och blev således utbytt i den andra halvleken. Underkänt från Sandberg.

Nikola Zecevic - ++
En helt okej  insats från prestigevärvningen. Såg aningen nervös ut i matchens inledning, men växlar upp i den andra halvleken och står för en stark avslutning. Gjorde en helt avgörande räddning på mållinjen vid ställningen 1-0 som mycket väl kan ha räddat tre poäng åt Häcken. Trots det finns det förbättringspotential.

Even Hovland - ++
Är direkt svag i den första halvleken, men rycker likt sin mittbackskollega upp sig i den andra halvleken. Jag vet inte om det har med en sämre omgivning att göra eller om det bara är åldern, men utifrån det Hovland har visat under försäsongen och det han visade i dag ser det ut som han har tagit drastiska steg bakåt. Norsken ser osmidig ut, och den dominanta och lugna pjäsen som vi en gång hade ser ut att vara borta.

Adam Lundkvist - ++
Hyfsad insats från Lundkvist. Gör en del bra, men slarvar också ganska mycket. Kommer på överlapp vid något tillfälle, och gör det ofta bra när han har bollen vid fötterna. En godkänd insats av Lundkvist, som klubben verkar tro stenhårt på.

Amane Romeo - +++
Gör det lika bra som vanligt. Trots att de var fysiska hade Östersund stora svårigheter att ta bollen ifrån Amane som visar att han kommer att ha en viktig roll i Häcken 2024.

Mikkel Rygaard - +++
Kapten Rygaard var precis det, en kapten. Satte krav på sina medspelare och var en av de få som presterade på sin normala prestationsnivå under lördagen. Han visade att briljansen finns kvar i år också, och det känns som att han kommer att bli fullständigt fundamental för Häcken om detta ska kunna fungera.

Julius Lindberg - ++
Assisterar till öppningsmålet efter att han fått tillåtelse att avancera ostört på mittplan. Annars var det en ganska blek tävlingsdebut från Lindberg som hade en hel del svårigheter att få ordning på bollen under förmiddagen.

Amor Layouni - ++
Lyckades inte vara så dominant som han stundtals har var under fjolårshösten. Slet på bra matchen igenom, men lyckades inte vara utslagsgivande i dag.

Srdjan Hrstic - ++
Stångas ordentligt med motståndarnas och gör det mesta av sitt arbete felvänd under dagen. Kan inte sägas briljera, och trots att mycket av hans jobb är beroende av att hans medspelare ge han understöd, måste det bli bättre i takt med att motståndet blir tuffare. En svag tvåa.

Ali Youssef - ++
Öppnade Häckens målkonto för 2024 med en delikat chipp. Annars var det ingen glänsande insats, och Ali måste bli bättre på att värdera när han ska dribbla och när han ska passa. Lär han bara sig den lilla detaljen tror jag detta kan bli riktigt bra!

Avbytare

Abdulrazak Ishaq (in 65) - +++
Ett glädjebesked av Ishaq som ersatte Sandberg på ett bra sätt. Är väl inte lika bra defensivt som Sandberg är, men visade i dag att hans förmågor i uppbyggnadsfasen och offensiven är långt mycket bättre. Fastställde resultatet till 2-0 efter en riktig pangträff.

Pontus Dahbo (in 76)
Spelade för kort tid för att bedömas

Blair Turgott (in 76)
Spelade för kort tid för att bedömas
 

Melvin Malmberg2024-02-17 15:19:00
Author

Fler artiklar om Häcken