Spelarbetyg efter BK Häcken- Varbergs BoIS (3-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken- Varbergs BoIS (3-1)

En föredömlig eftermiddag på Bravida Arena kulminerade i glädje för bollklubben. Varnergs BoIS kunde avfärdas med stabila 3-1 och Häcken är återigen på vinnarspåret. Nedan finner ni spelarbetygen från söndagens drabbning!


+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson- +++
En insats som både bjöd och gav. Första straffen tog Abrahamsson, och det var väldigt hög klass på räddningen. Men andra straffen låter han gå under honom i en aktion som inte kan kallas annat än en tabbe. Tur för Abrahamsson, och Häcken, visade sig den andra straffen vara oviktig sett till matchens utgång, men surt för Peter att inte kunna få hålla 2022:s första nolla. Annars hade han inte så mycket att göra. En stabil trea!

Valgeir Lunddal Fridriksson - +++
Imponerade insats från islänningen. Det råder inga tvivel för mig att detta var det bästa han har presterat sen han anlände under fjolårsvintern. Fyller på bra i offensiven, gör ett gediget jobb i försvaret och står för ett briljant inlägg som Uddenäs bara kan raka in. Riktigt bra.

Even Hovland - ++
Hade inte mycket att göra. Varberg hade inte särskilt mycket att komma med och Hovland hamnar inte i rampljuset. 

Johan Hammar - ++
Jag är kluven när det gäller Hammar. Han har en passningsfot som man kan begära mycket mer av, och gör flera felpass idag. Passningsfoten måste bli bättre om han ska ha en plats i ett Högmo-lag. Men bortsett från det har Hammar det rätt lugnt idag sett till Varbergs sviktande produktiviter.

Kristoffer Lund (ut 46) - ++
Lyste inte lika klart idag som sist gång, men gör onekligen en godkänd insats. Togs ut i halvlek på oklara grunder, men jag är ganska säker att det inte var på grund av hans prestation för den var fullt duglig.

Samuel Gustafson (ut 61) - +++
Jag har varit inne på det tidigare men jag tänker upprepa det - Samuel Gustafson är Allsvenskans Sergio Busquets. Hans kvalitativa passningsfot, utstrålande lugn och behärskade bollvinster har varit enastående under säsongsstarten och det var inget undantag idag. Riktigt fin insats återigen.

Gustav Berggren (ut 72) - +++
Snudd på ++++. Kontrollerar mittfältet. Plockar upp massvis av förlupna bollar och driver laget fram på ett sätt som vi inte har sett under tidigare säsonger. Fyller på bra i offensiven även när det inte är han som är anförare, och belönas med ett mål idag. Om han bara hade det lilla extra som skulle innebära att han kunde slå ut ett helt försvar med en genomskärare, eller skjuta långskott på ett lite mer precist sätt hade han varit en av seriens bästa på sin position. 

Mikkel Rygaard - ++++
Idag vaknade dansken till liv. Det vi fick se idag var precis det vi hade önskat oss av Rygaard sen han anlände. Kvicka fötter och one-touch skarvar med precision. Rygaard briljerade på mitten idag.

Oscar Uddenäs - +++
Bra insats igen från vinterfönstrets stora diamant. En godkänd insats blev till en bra insats när han kunde raka in 3-0 målet i tom bur med skallen. Oscar Uddenäs visar ännu en gång att han har skostorleken att fylla Wålemarks skor.

Alexander Jeremejeff - ++++
Jerre var onekligen tillbaka i toppform idag! Skillnaden mellan dagens insats jämfört med de tidigare är först och främst understödet från mittfältskedjan som fungerade väldigt fint idag, men även hur han tog vara på bollarna han fick att jobba med. Jerre var bra vän med bollen idag och visade ett lugn när han hade den vid fötterna. Målet han gjorde skickade upp honom i delad skytteligaledning. Ligger bakom Berggrens 2-0 mål.

Leo Bengtsson - ++
Kommer inte riktigt till. Gör sällan en match där han verkligen inte lyckas med något, och en sådan insats gjorde han inte idag heller. Visar prov på snabba fötter och vinner några frisparkar, men sett till helheten så är det ingen framstående insats av Leo.

Avbytare:

Tomas Totland (in 46) - ++
Ersätter Lund på ett bra sätt. Ingen iögonfallande insats men får jobbet att bli gjort på ett stabilt insats. Ser bara bättre och bättre ut. Nära en trea.

Erik Friberg (in 61) - ++
Insatsen som Friberg presterar är ingen som kommer gå till historien. Såg lite ringrostig ut och orsakar en straff i slutskedet. Fast just idag så är detta mindre viktigt. Det var glädjande att se Friberg åter i spel igen, och han välkomnades varmt efter en tuff vår där han inte fått den speltid han har förtjänat. 

Lars Olden Larsen (in 72)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Filip Trpcevski (in 80)
Spelade för kort tid för att bedömas 

 

Melvin Malmberg2022-05-01 20:50:47
Author

Fler artiklar om Häcken