Olympia, Helsingborg, 2020-10-19 19:00

Helsingborg - Häcken
0 - 0

Spelarbetyg efter Helsingborgs IF - BK Häcken (0-0)

Spelarbetyg efter Helsingborgs IF - BK Häcken (0-0)

Ett drömläge i den gulsvarta guldjakten uppstod när Malmö förlorade borta mot Djurgården. Det tog BK Häcken inte riktigt tillvara på och matchen mot Helsingborg slutade 0-0 efter en svängig tillställning. Nedan finner ni spelarbetygen efter matchen men även kommentar från Adam Andersson som berättar om hur han ser på konkurrenssituationen i och med värvningen av Nikola Gulan.


7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Pontus Dahlberg - 6

Gör en helt fantastisk dubbelräddning i andra halvlek, framförallt på Brandur Hendrikssons givna mål. Gör ytterligare en stor räddning när Max Svensson kommer loss på kanten. Matchens bästa spelare. 

Godswill Ekpolo - 5

Bland de bättre för dagen i Häcken, sliter och stoppar HIF:s flygande vänsterkant med Max Svensson i spetsen gång på gång. Tveksam offensivt med är en stor del till att matchen slutar utan något hemmamål. 

Joona Toivio - 4

Gör en solid insats bakåt tillsammans med sin mittbackskollega men lyckas inte riktigt i de offensiva fasta situationerna, där han ofta är så viktig. Mycket till följd av det tama inläggspelet som ytterbackarna hade att erbjuda för dagen. 

Rasmus Lindgren - 4

Hemåt så är det inga problem för vår kapten men jag hade gärna sett ett mer drivande passningsspel för att kunna etablera tryck på Helsingborgs planhalva, speciellt nu i Fribergs frånvaro som nu annars är så viktig i speluppbyggnaden. 

Adam Andersson - 3

Gör på tok för billiga misstag, framförallt defensivt, för att få godkänt i en allsvensk match. Nu är Nikola Gulan förmodligen spelklar på lördag och känslan är att han ska behöva vara ganska dålig för att inte få spela. Det här är inte Adams säsong. 

Daleho Irandust - 3

I Faltsetas och Fribergs frånvaro så får han starta i en väldigt ovan roll på det centrala mittfältet. Sett efter förutsättningarna så kanske ”Dalla” förtjänar en 4:a åtminstone, men det här blev ingen bra kombo för dagen. Kommer inte loss offensivt förrän i slutet av den andra halvleken och blir överspelad lite väl enkelt emellanåt. 

Gustav Berggren - 4

Man märker att han är en konstgrässpelare och gör lite väl enkla misstag ibland när tajmingen brister. Förtjänar dock absolut ett godkänt betyg efter att ha tagit med sig bollen upp flera gånger på ett kvalitativt sätt och bröt även ett Helsingborgsmål med en brytning som höll högsta klass. 

Viktor Lundberg (ut 80’) - 4

Gör det ändå helt okej och har Häckens farligaste målchans med stolpträff i den första halvleken efter att ha tagit en finfin djupledslöpning. Surt, sa räven. Spelmässigt lite sisådär men känns ändå ganska farlig i avslutslägena. 

Patrik Wålemark (ut 72’) - 4

Springer inte tillräckligt i djupled men har ett riktigt farligt skott och hittar även fina instick ganska ofta. Behöver slipa på en del men det finns fina spetsegenskaper som gör det svårt att sätta honom på bänken. 

Alexander Søderlund (ut 80’) - 3 

Får det väldigt tufft när Helsingborg är så låga i sitt försvarspel och hittar inte sin roll i anfallspelet. Osynlig är ordet och han behöver hitta mer rätt om det ska bli en rolig Häcken-vinter. 

Ahmed Yasin - 3

Det blir ganska plottrigt på vänsterkanten tillsammans med Adam och de står inte sällan på i princip samma ställe, vilket gör att det inte skapas några målchanser. Springer liksom Wålemark allt för sällan i djupled. Får se upp nu när Leo Bengtsson är tillgänglig för match igen på lördag. 

Avbytare: 

Ali Youssef (in 72’) - 4

Får göra comeback efter nästan tre månaders skadefrånvaro vilket är väldigt glädjande. Hittar inte riktigt in i sin tekniska briljans men kommer ändå in med ett driv och en vilja att forsera framåt. 

Kevin Yakob (in 80’)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Johan Hammar (in 80’)

Spelade för kort tid för att bedömas.

Adam Andersson efter slutsignal: 

- Det är lite irriterande. Efter första halvleken så känns det som att vi kommer in i halvtid med en bra känsla, typ. Men i andra så lyckas vi inte riktigt leverera så som vi hade velat och till slut så känns det ändå som att vi har, inte tur, men det känns ändå okej med kryss. 

Nu förlorade ju Malmö, gör det att man blir mer besviken för att ni själva inte lyckades eller glada för att ni lyckades knapra in en poäng?

- Alltså en poäng är ju bättre en noll men tre poäng här hade ju varit optimalt. Det gör det lite värre att de förlorade. 

Tror ni fortfarande på det, att ni kan hämta ikapp Malmö? 

- Ja, det är ju möjligt så absolut. Det är inte över.

Nu har ni ju värvat in en ny vänsterback, hur ser du på det med tanke på att det blir ytterligare en konkurrent på din position? 

- Det är som när Zuta kom in, jag kommer inte att tänka så himla mycket utan jag kommer att köra på. Om han (Alm) väljer någon annan så är det så.

Pratar ni något kring en eventuell förlängning av ditt utgående kontrakt, du och Häcken?

- Inte längre. Det är lite som det är, det är en udda sits för mig med utgående kontakt så vi får se vad som händer. Jag har haft möjlighet att lämna nu i ett antal fönster men det är Häcken som har bromsat det. Jag hade velat gå men jag antar att Häcken har velat få mer pengar för mig. 

Vilka ligor har det handlat om då, som har varit intresserade av att köpa loss dig? 

- Det har varit Norge, Tyskland och Danmark. Sedan så har det funnits lite andra intressen. 


Höjdpunkter från matchen hittar ni här.

Nästa match:
Mjällby AIF hemma, lördag 24 oktober, 15.00.

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-10-20 11:00:00
Author

Fler artiklar om Häcken