Olympia, Helsingborg, 2022-04-24 17:30

Helsingborg - Häcken
1 - 1

Spelarbetyg efter Helsingborgs IF - BK Häcken (1-1)

Spelarbetyg efter Helsingborgs IF - BK Häcken (1-1)

Efter en match som Häcken dominerade från start till slut, med massor av möjligheter att göra mål, får bollklubben nöja sig med kryss. Spelarbetygen från dagens fiasko finner ni nedan.


+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - +

Jag tycker att han kommer fel ut på vissa bollar; boxar iväg bollar som han borde greppa. Ska som experten Pär Hansson kanske rädda frisparken i slutskedet, men nu gjorde han inte det och det kostade poäng.

Valgeir Lunddal Fridriksson (ut 87) - ++
Hade som väntat svårigheter att hantera den snabbfotade Taha Ali. Ali förde med sig massor produktivitet men inte något som blev målgivande. Därför är det en godkänd insats.

Even Hovland - +++
Räddar bollen på mållinjen i första halvlek, och gör flera avgörande tacklingar matchen igenom. Dessutom tycker jag att han inte tar lika stora risker och dräller lika mycket med boll som han har haft en tendens att göra i säsongsinedningen. Hans bästa insats hittills i den gulsvarta tröjan.

Johan Hammar - ++
Gör tillsammans med Hovland ett gediget försvarjobb. Dagens häckenförsvar var kompakt och svårforcerat, mycket tack vare mittbackarna. Hovland var den stod ut, men Hammar gjorde det inte dåligt heller. Måste dock sluta leka med elden i samma utsträckning som han gör för tillfället.

Kristoffer Lund - ++++
Gör en lysande insats idag. Magiskt förarbete till målet, där han behandlar bollen på ett högkaratigt och slår ett fint inlägg som Jerre bara behöver sätta huvudet till bollen. Gör även ett försvarsspel som jag inte sett honom göra tidigare.

Gustav Berggren - ++
Jag tänker fortsätta säga det om Berggren som jag har sagt i de inledande omgångar. Bra jobb, springer mycket och transporter mycket boll. Gör inte bort sig men utmärker sig inte heller. Godkänt.

Samuel Gustafson (ut 75) - +++
Lugna Samuel Gustafson. Jag är helt övertygad om att han inte hade agerat på samma sätt som Amane i situationen som föranledde målet. Visar sin kyla idag och hans lugn sprider sig över planen, det lugnet gick vi miste om när han byttes ut.

Mikkel Rygaard (ut 75) - ++
Har fortsatta problem med att komma till på riktigt. Visar som vanligt glimtar av den spelaren han är på sin dag. Fina passningar. Stor spelförståelse. Behärskade avslut. Dock så har det inte varit hans dag sen premiären mot AIK.

Oscar Uddenäs - +++
Kanske är jag lite generös här, men oj som jag gillar Uddenäs. Vinner nästan alla 1 mot 1 situationer på sin flank, och krånglar sig förbi på ofattbara sätt. Lyckas likt Rygaard inte riktigt få till det, men tycker fortfarande att det är en bra insats. 

Alexander Jeremejeff (ut 87) - ++
Humörspelare. Följer upp en dålig första halvlek med ett mål som länge såg ut att ge oss alla tre poängen. Om han inte hade gjort det målet hade han fått ett plus. Tycker att han hänger alldeles för mycket med huvudet, och tar konstiga beslut stundtals. Trots det är det han som räddar poängen, och det ska han ha beröm för.

Lars Olden Larsen (ut 57) - ++
Hade ett par riktigt fina möjligheter att göra mål i första halvlek, men så blev det inte. Fortfarande pigg, löpvillig och med i försvaret. En stark tvåa.

Avbytare:

Leo Bengtsson (in 57) - ++
Borde ha stängt matchen när han kom ensam med målvakten i slutändan. Det gjorde han dessvärre inte och Häcken får betala dyrt för det. Annars ingen anmärkningsvärd insats. 

Amane Romeo (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas

Alexander Faltsetas (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas

Filip Trpcevski (in 87)
Spelade för kort tid för att bedömas

Tomas Totland (in 87)
Spelade för kort tid för att bedömas





 

Melvin Malmberg2022-04-24 19:49:01
Author

Fler artiklar om Häcken