Platinumcars Arena, 2022-04-20 19:00

IFK Norrköping - Häcken
1 - 1

Spelarbetyg efter IFK Norrköping - BK Häcken (1-1)

Spelarbetyg efter IFK Norrköping - BK Häcken (1-1)

Häcken gick i matchen mot Norrköping med målsättningen att sätta plåster på såren efter helgens förlust. Efter 90 minuters fotboll står det klart att bollklubben får nöja sig med kryss. Spelarbetygen från matchen finner ni nedan!


+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - ++
Kommer ut lite fel på några bollar och skapar lite oro, men leder inte till några farligheter idag. Har inte så mycket att göra, en klassisk ++-insats.

Tomas Totland (ut 76) - ++
Tycker att han visar tecken på förbättring efter en svag inledning i gulsvart. Man kan fortfarande begära mer från honom, framför allt i defensiven. Men idag bjöd han på några fina instick och visade prov på sina offensiva kvalitéer, rätt väg!

Even Hovland - +++
Gör under kvällen sitt första ligamål för bollklubben när han får gå upp ostörd på en hörna och knoppa dit bollen. Är fortfarande lite läskig och lever med små marginaler, men gör annars en bra match. 

Johan Hammar - +
Jag är kanske lite hård mot Hammar här. Är huvudskyldig för 1-1 målet, en situation där han missar sin nick och lämnar den 21 centimeter kortare Jacob Ortmark ensam för att nicka dit kvitteringen. Likt Hovland lever Hammar stundtals på små marginaler och behöver bli lite mer noggrann i sitt passningsspel. 

Kristoffer Lund - +++
Tycker det inte borde vara en diskussion om vem som ska starta som vänsterback på söndag sett till denna insats. Gör en av sina bästa insatser i häckentröjan under onsdagskvällen. Rätt gediget arbete i försvaret sett till att Norrköping fokuserar på att anfalla längst deras högerflank, men gör även ett bra arbete i offensiven och bjuder på många hotande inlägg.

Romeo Amane - ++++
Om jag kanske var lite snål mot Hammar kanske jag är lite generös här, men vilken insats! 18-åringens startdebut blev en stor succé och känns svårpetad efter en insats som denna. Lite som N’Golo Kante både sett till fysik och spelstil. Löpvillig spelare som idag vann många bollar högt upp i planen och anför ett och annat anfall med en fin snabbhet. Glädjande! 

Gustav Berggren (ut 71) - ++
Gör en bättre insats idag än vad han gjorde i helgen. Som alltid, många bollvinster, hårda tacklingar och en helhjärtad hängivenhet, fast med lite bättre effekt idag än mot “blåvitt”. Inte tillräckligt för +++, men en klart godkänd insats.

Lars Olden Larsen (ut 71) - ++
Står för hörnan som leder till målet. Visar fin potential och bjussar på flera fina aktioner, men måste finslipas en aning för att han ska kunna tillföra det lilla extra.

Oscar Uddenäs - ++
Jag gillar hans fysik och förmågan att ta sig in före sin motståndare, det passar väldigt bra för just honom som är skicklig att anföra kontringar och utmana. Kommer inte riktigt till idag även om han är ett orosmoment varje gång han har bollen.

Alexander Jeremejeff - +
Kanske, bara kanske är jag lite för hård här igen. Men så som jag ser på kvällens match så är det två saker som kostar oss. 1. Hammars försvarsspel på kvitteringsmålet, 2. Jeremejeffs miss i första halvlek. Trots att räddnigen som Jansson i pekingsburen är magnifik, så måste det bara vara mål där! Halva målet helt öppet och så lägger han den mitt på Jansson, det är sånt vi inte har råd med att göra! Annars en anonym insats och får nästan inga bollar i rättvänd position idag. Om vi ska ha en chans på de höga placeringarna så måste effektiviteten bli bättre!

Leo Bengtsson (ut 89) - +++
En väldigt fin insats, och måste ses som vinnaren i duellen mellan han och Godswill Ekpolo. Bra på att utmana, dirigerar många kontringar och gör ett stort jobb i defensiven som vanligt. Evigt underskattade Leo Bengtsson!

Avbytare:

Mikkel Rygaard (in 71)
Spelade för kort tid för att bedömas

Alexander Faltsetas (in 71) 
Spelade för kort tid för att bedömas

Valgeir Lunddal Fridriksson (in 76) 
Spelade för kort tid för att bedömas

Filip Trpcevski (in 89)
Spelade för kort tid för att bedömas



 

Melvin Malmberg2022-04-20 21:37:00
Author

Fler artiklar om Häcken