Spelarbetyg efter IFK Värnamo - BK Häcken (1-0)

Efter åtta förlustlösa matcher i Allsvenskan förlorar Häcken mot Värnamo efter mål i matchens slutskede. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen.

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++

Gör inga märkvärdiga räddningar under matchen och fortsätter vara säker med fötterna. Han är rätt chanslös på målet.

Valgeir Fridriksson - ++
Stark i närkampsspelet och pricksäker med sina passningar. Haltade runt i slutet av den första halvleken, men fullbordade den andra halvleken och gjorde inte bort sig.

Even Hovland - ++++
Häckens mest framstående spelare under dagen. Gör ett antal viktiga brytningar i kritiska lägen och fortsätter att dominera i luftrummet. Utan honom hade det lika gärna kunnat bli 2, 3, 4–0 till Värnamo.

Simon Sandberg (ut 85) - ++
En stabil insats. Gör även han ett knippe bra brytningar när Värnamo hade kunnat bli frispelade. En bra insats som lär ge han förtroendet mot Klaksvik på onsdag.

Kristoffer Lund - +++
Dominerar sin vänsterkant ytterligare en gång. Gör sällan fel och driver fram på sin vänsterkant med substans. En av de bästa spelarna i gulsvart under lördagen.

Samuel Gustafson - ++
Definitivt en bättre insats än förra veckans magplask mot BP, men fortfarande snäppet sämre än vad vi är vana med att se. Han är lugn med bollen vid fötterna och löser de flesta situationerna utan problem, men jag saknar den sista, avgörande, passningen som han har varit kapabel till att göra tidigare. Han ser dessutom sliten ut och det är kanske läge att ge honom ett break snart.

Mikkel Rygaard - +++
Inte utslagsgivande i dag, men fortfarande en fröjd att se honom med bollen vid sina fötter. Dansken underpresterade inte trots lagets svaga insats.

Pontus Dahbo (ut 85) - +++
Kommer in och visar sina styrkor. Rörlig och hal med bollen vid fötterna, gör sällan felbeslut. Att det är Dahbo som ska få spela ordinarie under de nästa veckorna tror jag inte oroar någon.

Ibrahim Sadiq (ut 80) - ++
Det känns farligt så fort bollen kommer nära Sadiq. I dag saknades dock den sista passningen, och hans snabbhet och styrka på sin kant ledde inte till några mål. En stark tvåa.

Ola Kamara (ut 46) - +
Fick chansen från start för första gången men blev utbytt redan i paus. Känns iskall och en ny anfallare behöver komma in snart!

Momodou Sonko (ut 80) - ++
Pigg insats från Sonko som ser ut att ha fått nytt självförtroende i och med hans mål i veckan mot TNS. Borde kanske gjort ett mål i den andra halvleken, när det egentligen bara var att rulla in bollen i målvaktens bortre, men alltjämt ett framsteg från de senaste insatserna.