-
-

Spelarbetyg efter IK Sirius - BK Häcken (2-2)

Spelarbetyg efter IK Sirius - BK Häcken (2-2)

Ännu en halvtaskig insats för gulsvarts del som slutar oavgjort. Denna gång borta mot IK Sirius. Nedan följer spelarbetygen från matchen samt en kort intervju med målskytten Daleho Irandust där han berättar om sitt orimligt fina mål!



7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Peter Abrahamsson - 3

Han kanske inte ska ta första målet men oj, vad han trasslar till det vid inlägget som leder till Sirius 2-2-mål. Har inte sett lika stabil ut under de inledande matcherna som han brukar göra. 

Godswill Ekpolo - 5

Stabil och bra. Både defensivt och offensivt gör han sitt jobb och idag lite där till. Vinner mycket boll och sätter medspelarna i bra lägen.

Joona Toivio - 3

Tappade sin gubbe vid Sirius 1-1-mål. Lyckas inte få bort bollen före Sirius andra mål, dock var det väldigt grötigt framför målet i det skedet. 

Rasmus Lindgren - 4

En stabil match, pratade mycket och försökte elda igång laget. Riktigt fin assist till Leo vid hans mål. Stark 4:a. 

Leonard Zuta - 4

Zuta är tillbaka i gulsvart efter fem år utomlands. Blev spelklar i morse och startade på kvällen. Gjorde en okej insats, missade lite i positionsspelet och hamnade långt efter ibland. Blev ofta ledig ute på sin kant vilket gjorde att vi kunde lyfta upp spelet. Räddade ett Sirius-skott när han slängde sig, som annars hade gått in. 

Erik Friberg - 4

Fördelade bollar bra, fina väggspel med ”Will” vid ett flertal tillfällen. Såg stundtals bra ut på deras högerkant. 

Gustav Berggren - 3

Är inte där han kan vara, spelmässigt. Borde fått bort bollen vid Sirius första mål och var överlag inte så bra som han kan vara. 

Viktor Lundberg (ut 64’) - 4

Löpvillig som få vilket passar bra i defensiven. Men mot lag som Sirius behöver han gå betydligt mer rakt på mål och hitta mer rätt i offensiven. 

Daleho Irandust (ut 64’) - 6 

En av få som fortsätter att prestera som i cupen. Försöker hela tiden söka sig till lediga ytor och vill utmana när han får boll. Målet är av världsklass, vad tusan gör killen? 

Gustaf Nilsson (ut 64’) - 3 

Gör alldeles för få maxlöpningar. Som jag har varit inne på tidigare så behöver han springa mycket mer och bättre i presspelet, Alm var på honom om samma sak. Bränner även ett jätteläge relativt tidigt i andra halvlek. 

Leo Bengtsson (ut 80’) - 5

Fortsätter att prestera på en bra nivå. Sprang väldigt mycket idag, både framåt och bakåt. Hade flyt vid målet, men välförtjänt var det, för Leos del. 

Avbytare: 

Adnan Maric (in 64’) - 5

Truppens stora positiva överraskningän så länge, va? Bidrar med en stor dos energi och hade en nick rakt i stolpen i slutet av matchen. Petar han Berggren på torsdag? 

Jasse Tuominen (in 64’) - 3

Det för för tufft att sätta en 2:a när han bara fick 30 minuter, så han får en 3:a. Bidrog inte med någonting när han blev inbytt, inte riktigt någon glödlampa i ögonen.

Ahmed Yasin (in 64’) - 4

Såg taggad ut när han kom in, men kom inte i omställningslägen så ofta, fastnade inte sällan på egen planhalva med Siriusspelare efter sig. Kanske trivs bättre på vänsterkanten där han kan vika in på ett bättre sätt än från höger.

Ali Youssef (in 80’) 

Spelade för kort tid för att bedömas. Fick dock ett jätteläge där det mycket väl kunde ha blivit straff. 

Daleho Irandust om sitt mål och sina tankar i övrigt efter matchen: 

- Målvakten var lite långt ute och det var väl bara jag och Gustaf (Nilsson) mot deras backlinje. Så jag tänkte ”varför inte?”. Jag får en bra träff som skruvas in krysset, det var väl ett snyggt mål. 

Är du besviken efter endast tre inkasserade poäng på de inledande tre matcherna? 

- Ja, vi hade hoppats på minst sex poäng, här idag ska vi ha tre poäng med oss. Men nu är det som det är och vi får väl räkna det här som en inkörningsperiod. Vi behöver komma igång, vi har inte spelat några träningsmatcher före detta. Men vi får steppa upp oss nu, för vi behöver vinna matcher om vi ska vara med och tävla om titeln. 

Trivs du som bäst på högerkanten där du kan vika in med din vänsterfot?

- Ja, jag gillar det jättemycket. Hellre det än vänsterytter, faktiskt. Men jag kan väl spela som 10:a också, jag rör mig i samma ytor. Jag kan spela både som 10:a och högerytter men jag har spelat mest högerytter nu så det kanske känns bäst där. 

Lucas WerdelinL.a.benson@outlook.com@LucasWerdelin2020-06-22 23:12:00
Author

Fler artiklar om Häcken