Strandvallen, 2022-07-10 15:00

Mjällby - Häcken
1 - 2

Spelarbetyg efter Mjällby AIF - BK Häcken (1-2)

Spelarbetyg efter Mjällby AIF - BK Häcken (1-2)

Ibland är fotboll svårförståeligt, och idag var en sådan dag. Häcken tar med sig alla tre poäng hem till Hisingen, trots att matchen kantrade i Mjällbys riktning. Nedan finner ni spelarbetygen från dagens vinst!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++++
Räddar oss i mångt och mycket idag. Gör flera, men framför allt en, högkaratiga räddningar i första halvlek när Mjällby hade en belägring av vårt straffområde. Chanslös på målet. Insatser som denna kan vinna titlar.

Tomas Totland - +++
Det här kanske var Totlands bästa match sen han kom till gulsvart, trots att den övergripande insatsen från laget inte var lika bra. Stabil i försvar och pigg framåt. Jag tycker han gör framsteg varje omgång!

Even Hovland - ++
Såg trött ut i första halvlek, och slarvade en del när han hade bollen vid fötterna. Rycker upp sig i andra halvlek. 

Johan Hammar - ++
Hammars insats i första halvlek idag är en +-insats, men rycker likt Hovland upp sig i andra halvlek. Dock tycker jag fortfarande att hans långbollar måste vara lite känsligare om han ska fortsätta att slå dem. Gillar hur han kliver med bollen stundtals.

Kristoffer Lund (ut 72) - ++
Kanske rent ut sagt den bästa utespelaren i första halvlek. Robust försvarsinsats och en påhittighet gjorde honom till den spelaren som stack ut mest i första. Föll ut i anonymiteten i takt med att de andra spelarna växlade upp.

Samuel Gustafson - +++
En sämre instats än vanligt från Gustafson. Den enda anledningen varför han får tre plus här är hans assist till segermålet. I det läget, när bollen kommer rullande mot honom och inga Mjällby-spelare befinner sig i hans närhet, så skjuter 9 av 10 spelare. Istället så använder han hans iskalla skalle och lyfter in ett inlägg med precision mot Youssef som bara kan sätta skallen till bollen. En briljant aktion. 

Lars Olden Larsen (ut 46) - +
Står för en direkt dålig insats idag. Bolltapp i nästan varje aktion och är inte ens i närheten att fylla det tomrum som Berggren lämnade efter sig. En certifierad Tobias Heintz insats.

Mikkel Rygaard (ut 85) - +
Rygaards sämsta insats i gulsvart hittills. Marginellt bättre än Olden Larsen men fortfarande dålig. Lyckades okej i förstalägena när det gällde att få med sig bollen, men misslyckades fullständigt i andrafasen när det gällde att hitta ett passningsalternativ. Inte likt den Rygaard jag lärt känna.

Oscar Uddenäs (ut 46) - ++
Har inte mycket att gå på här. Blir utbytt i paus, och får inte alls mycket att jobba med i offensiv väg sett till Häckens svaga första halvlek. Hade ett läge att knoppa dit en boll med huvudet, men fick den inte på mål. Osynlig insats.

Alexander Jeremejeff - +
Det ville sig inte för ”Jerre” idag. Hänger mycket med huvudet, och är inte lika dominant i all-round spelet som han har varit tidigare. Enstaka matcher är okej, men detta får inte bli en vana.

Leo Bengtsson - +++
Nu lossnar det för Leo! Det är sällan man har unnat någon ett mål så mycket som jag unnar ”bjässen” detta mål. Gör utöver detta en fullgod insats som vanligt. Bengtssons lägstanivå är väldigt hög.

Avbytare:

Amane Romeo (in 46) - ++++
Oj, vilket inhopp! En av de största gåtorna i modern tid är hur Romeo inte fick starta över trötta Olden Larsen. Gör precis det jobb Berggren vanligtvis gör; springer kopiöst, täcker upp i försvar och följer med i anfallen. Det är läskigt att tänka att en mittfältsbesättning av Romeo, Berggren, Friberg, Simon G, Samuel G och Rygaard är inom räckhåll.

Blair Turgott (in 46) - +++
Tillför definitivt något när han kommer in. Är farlig och hal med bollen, och fortsätter visa att han verkligen ska vara med i diskussionen om startplatserna.

Valgeir Lunddal Fridriksson (in 72)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Ali Youssef (in 77)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Franklin Tebo (in 85)
Spelade för kort tid för att bedömas 

 

Melvin Malmberg2022-07-10 18:12:41
Author

Fler artiklar om Häcken